Niklas Jihde lade innebandyklubban på hyllan och sadlade om till programledare.
Niklas Jihde lade innebandyklubban på hyllan och sadlade om till programledare. - Foto: Marko Säävälä/TT & Robert Henriksson / SvD / TT

Så mycket tjänar Niklas Jihde efter innebandykarriären – drar in miljonbelopp

Niklas Jihde är en av världens bästa innebandyspelare någonsin. Efter karriären sadlade han om till sportjournalist och arbetar i dag som programledare hos Viaplay. Nyheter24 tog reda på hur mycket han egentligen tjänar.


Niklas Jihde är ansedd som en av Sveriges, och världens, bästa innebandyspelare någonsin. Under sin aktiva karriär representerade han flera lag, både i Sverige och utlandet, däribland Pixbo, schweiziska Grasshopper, AIK och Linköping. 

Han innehar fortfarande flera rekord i den svenska högstaligan och i det svenska landslaget, trots att han la klubban på hyllan 2010. Bland annat är han den som snabbast nått 600 poäng i den svenska högstaligan och i många år hade han också rekordet för flest poäng i det svenska landslaget, innan Kim Nilsson passerade honom 2018. 

Efter karriären gick han i sin storebror Peter Jihdes fotspår och satsade på en karriär inom sportjournalistik. I dag arbetar han på Viaplay där han bland annat programleder fotboll och ishockey från Premier League och NHL. 

Sportkommentatorn Niklas Holmgrens bolag omsätter miljoner – så mycket tjänar han

Niklas Jihdes inkomst – så mycket tjänar han

Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av, hade Niklas Jihde en intjänad förvärvsinkomst på hela 1 487 200 kronor under inkomståret 2022. Det innebär att han hade en genomsnittlig lön på 123 933 kronor i månaden. 

Utöver det hade han även ett överskott av kapital på 122 700 kronor under samma period.

Viaplays fotbollsorakel Erik Niva – så mycket tjänar han

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!