Här är Joe Bidens största tabbar: Förväxlade Ukraina med Irak – igen
Joe Biden ramlar omkull under en avslutningsceremoni för Air Force Academy den 1 juni 2023. - Foto: Andrew Harnik/TT & Susan Walsh/TT

Felsägningar och fall – här är några av Joe Bidens största tabbar genom åren

Joe Biden har gjort det igen – i en intervju under onsdagen blandade han återigen ihop två olika krig med varandra. Det är inte första gången som den amerikanska presidenten tabbat sig framför kameran.


USA:s president Joe Biden har inte alltid haft så bra flyt framför kameran och många har uppmärksammat hans tabbar genom åren som president. 

Blandade ihop sitt eget krig med Rysslands

I onsdags när Joe Biden mötte media utanför Vita Huset blev det återigen en felsägning från presidentens sida. Han förväxlade nämligen kriget i Ukraina med kriget i Irak.

När han fick frågan om i vilken utsträckning har Vladimir Putin försvagats efter de senaste händelserna blev svaret något helt annat.

– Det är svårt att säga, men det är tydligt att han förlorar kriget i Irak och kriget hemma. 

Inte första gången

Det är inte första gången som Joe Biden blandar ihop det ryska kriget i Ukraina och det amerikanska kriget i Irak. Under en valkampanj i Florida i november 2022, råkade presidenten säga följande: 

– På grund av kriget i Irak och hur det påverkar oljan, det Ryssland gör, säger presidenten och rättar sig fort därefter: 

– Ursäkta mig, kriget i Ukraina.

"Sleepy Joe"

Den amerikanska presidenten har även slumrat till under "Förenta nationernas klimatkonferens 2021" , som fångades på film. 


Han har även råkat snubbla omkull ett antal gånger så som i trapporna på vägen upp till Air Force One och under en avslutningsceremoni för Air Force Academy.

/
USA
/
/
Senaste nytt

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

Tonårspojkar döms för knivmord

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar för mord respektive stämpling till mord.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.

Fjällräv på rymmen har hittats påkörd

Fjällräven Mei som varit på rymmen från Skånes djurpark har hittats påkörd.