En man stal 24 bitar kött från en Ica Maxi-butik.
En man stal 24 bitar kött från en Ica Maxi-butik. - Foto: Linus Sundahl-Djerf/Fredrik Sandberg/TT

Man i 50-årsåldern stal enorma mängder oxfilé – döms till utvisning

En man i 50-årsåldern stal 24 bitar oxfilé från en Ica Maxi-butik i Borås. Mannen gömde köttet i en dramaten, men blev påkommen. Nu döms han till fängelse och utvisas från Sverige.


En man i 50-årsåldern stal 24 bitar oxfilé från en Ica Maxi-butik i Borås. Mannen berättar under polisförhöret, som Nyheter24 tagit del av, att han tänkt betala för köttet, men glömt sina pengar på en buss. 

Men det visade sig senare att mannen hade en liten väska med både sin mobiltelefon, plånbok och kontanter.

Gömde köttet i en dramten

Enligt kassörskans polisförhör så kände hon igen mannen sedan tidigare. Han ska ha kommit fram till hennes kassa och lagt en förpackning hushållspapper på bandet. Med sig hade han en dramaten med en jacka över. 

Kassörskan bad honom visa vad han hade i dramaten men mannen vägrade och hävdade att det endast fanns arbetskläder i väskan.

Efter mannen betalat för hushållspappret följde kassörskan med honom ut och sa igen ”Visa väskan!”, enligt förhöret. Då lyfte mannen lite på jackan och kassörskan såg att det låg kött i dramaten och larmade.

Mannen stal kött för värdet av 7 403 kronor

Enligt Tingsrättens bedömning lämnade mannen Ica Maxi-butiken med 24 bitar oxfilé, till ett värde av 7 403 kronor, utan att betala för det. 

Händelseförloppet stöds av övervakningsfilmerna och kassörskans berättelse och efter en sammantagen bedömning av fallet kan man bevisa att mannen i 50-årsåldern begick gärningen med uppsåt att stjäla.

Mannen dömas för stöld och får tre månaders fängelse och ska utvisas ur Sverige och förbjudas att återvända hit under fem år, om inte domen överklagas och något annat beslutas.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!