Det finns en chans att mums-mums kan fortleva.
Det finns en chans att mums-mums kan fortleva. - Foto: Lasse Hejdenberg/TT/Cloetta AB/Pressbild

Då kan Mums-Mums börja säljas igen – enligt Cloettas vd: "En annan lösning"

För en tid sedan gick Cloetta ut med att de skulle sluta sälja klassikern Mums-Mums, på grund av för låg efterfrågan. Men nu berättar vd:n att det kanske ändå finns en chans att Mums-Mums får finnas kvar.


För ett tag sedan gick Cloetta ut med att deras klassiker Mums-Mums ska sluta säljas, på grund av låg efterfrågan. Något som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Men i en intervju med Affärsvärlden berättar Cloettas vd Henri de Sauvage Nolting nu att det kanske ändå finns en chans för deras Mums-Mums.

Därför ska Mums-Mums sluta säljas

Mums-Mums har funnits i butikerna sedan 1933 och ska nu sluta tillverkas. Detta på grund av Cloettas nya besparingsprogram. Mums-Mumsen är inte tillräckligt lönsam och för få köper den. 

– Givet inflationen var vi tvungna att titta på vår portfölj och se var vi kunde förbättra. Då kom Mums-Mums på tal, säger de Sauvage Nolting till Affärsvärlden.

De Sauvage Noltin menar även att det är bättre för varumärket om de som jobbar med att göra Mums-Mums gör något annat. 

– Det är inte ett stort varumärke för oss. Det är en jätteliten del av vår försäljning i Sverige. Det kostar mycket arbetskraft i fabriken i Ljungsbro. Så det är ett sätt att spara pengar helt enkelt, säger han och fortsätter:

– Det är bättre att dessa människor arbetar med att göra Kex eller Polly i stället.

Det finns fortfarande en chans för godbiten

Men det finns fortfarande en chans att Mums-Mums kommer få finnas kvar, säger Henri de Sauvage Nolting till Affärsvärlden.

– Chansen finns alltid kvar. Jag är inte hundra procent säker på att den ska försvinna helt. Kanske hittar vi en annan lösning med en annan producent. Men vi får se.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!