Kaninpopulation har ökat explosionsartat i en stad i Florida.
Kaninpopulation har ökat explosionsartat i en stad i Florida. - Foto: FREDRIK SANDBERG/TT och Michael Probst/TT

Staden har drabbats av kanininvasion – infångningsinsats pågår: "Mycket problem"

En förort till den amerikanska staden Fort Lauderdale har blivit invaderad av kaniner, så till den vida grad, att kaninerna nu överträffar antalet boende på orten i antal.


Det är i Wilton Manors, en förort till den amerikanska storstaden Fort Lauderdale som kaninbeståndet ökat explosionsartat. Nu utnumrerar kaninerna de 81 hushållen i ett av ortens kvarter. "Övertagandet" kommer två år efter att en boende i området ska ha släppt ut sina lejonhuvade kaniner i det vilda.

Reaktionerna från de boende har varit delade. Vissa stör sig på kaninerna och har hotat att mata dom till ormar eller skjuta dom, medan andra gillar tanken av att ha kaninerna strövande omkring i området.

Infångningsinsats pågår

Lokal polis tillsammans med den icke vinstdrivande välgörenhetsorganisationen East Coast Rabbit Rescue, arbetar nu med att fånga in kaninerna. Det stora problemet med infångningen har inte varit själva kaninerna utan de boende i området menar chefen för ECRR.

– Vi har stött på mycket problem då invånarna varit fientligt inställda. En del boende ville inte att vi skulle ta kaninerna, säger Monica Mitchell, chef över ECRR, till den amerikanska nyhetsbyrån NPR.

Kaninrasen inte lämpad för det varma klimatet

Lejonhuvade kaniner, som kännetecknas av sin "lejonman", är med sin långa tjocka päls benägen att få värmeslag i varmare klimat och har därför grävt hål i gräsmattor för att skydda sig från värmen, något som irriterat invånare, skriver NPR.

Läs mer: Extrem ökning av dumpade kaniner – dör i skogen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!