Här får du veta allt om Kurdiska rävens innersta krets.
Här får du veta allt om Kurdiska rävens innersta krets. - Foto: Tullverket/TT/Polisen

Kurdiska rävens närmaste krets: "Greven", mamman och kända rapparen

Här får du veta vilka som står på Kurdiska rävens sida och vilka som är Rawa Majids trognaste följeslagare och ingår i hans innersta krets.


Det pågår just nu en stor gängkonflikt i Sverige. I centrum för våldsvågen står Rawa Majid, 37, med smeknamnet "Kurdiska räven" och Ismail Abdo, 33, även kallad "Jordgubben".

De två brottslingarna tros ligga bakom de 10 sprängningar och 18 skjutningar som kostat sex människor livet den senaste tiden, något som Nyheter24 skrivit mer om.

Brottslingarna ska tidigare ha varit nära vänner, men på grund av en intern konflikt ska vänskapen ha tagit slut. Bråket tros ha handlat om ett parti narkotika, enligt Aftonbladet.

Leif GW:s teori: Våldsvågen har nått sin kulmen • "I sitt slutskede"

Kurdiska rävens innersta krets

I dag är Rawa Majid, efterlyst internationellt och man tror att han befinner sig i Turkiet tillsammans med sin mamma Pari Saleh, 59, som också misstänks vara där, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Bland Rawa Majids närmsta finns bland annat hans egen mamma, pappa och de högst uppsatta i Bronätverket och en logistiker från Strängnäs. Här får du veta allt om den innersta kretsen kring Rawa Majid och de personerna han litar på, enligt Aftonbladet.

Bronätverket

Bronätverket är ett nätverk, här finns det flera av Rawa Majid trognaste personer och människor som han litar på. Flera av männen i nätverket besökte Rawa Majid när han var i irakiska Kurdistan.

Kurdiska rävens mamma och pappa

Kurdiska rävens mamma, Pari Saleh, och pappa dömdes för penningtvättsbrott hösten 2022, något som kopplades ihop med sonens kriminella verksamhet. Mamman ska enligt domen ha hanterat kontanter och föremål till ett totalt värde av 1,5 miljoner kronor. Den 7 augusti skulle mamman kommit till en anstalt, för att avtjäna sitt straff, men dök inte upp och är nu efterlyst.

Kurdiska rävens pappa har även han dömts för penningtvätt men fick villkorlig dom. Domstolen ansåg att pappan inte haft lika stor roll i sonens brottslighet som mamman, skriver Aftonbladet.

"Greven"

Greven är en 34-årig man från Strängnäs. Han sägs ingå i Rawa Majids innersta krets och ska vara den personen i nätverket som har koll på alla lokaler och fordon till verksamheten. Just nu står han åtalad för narkotikamål, men anses vara en viktig del av Foxtrots organisation, enligt Aftonbladet.

Kända rapparen

En känd rappare har anknytning till Foxtrot. I sociala medier tar han tydlig ställning för Foxtrot och har setts med en rävring på fingret i polisens analysmaterial.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!