Efter att ha blivit ombedd att lämna huset bosatte sig mannen i trapphuset.
Efter att ha blivit ombedd att lämna huset bosatte sig mannen i trapphuset. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Christine Olsson/TT

Tvingades flytta – bosatte sig i trapphuset

En man i Helsingborg valde att bosätta sig i trapphuset efter att ha blivit utslängd efter att ha varit inneboende i en lägenhet i samma hus. Nu döms mannen till böter på sammanlagt 2000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.


Mannen blev i början av förra året ombedd att lämna fastigheten efter att den som han bodde inneboende hos skulle flytta. Han valde då att flytta in i trapphuset i samma byggnad. Trots ett flertal tillsägelser av väktare ska han ha fortsatt komma tillbaka till huset.

Sov i sovsäck

Mannen som ska ha bott i trapphuset i cirka en månad gömde sina tillhörigheter på olika platser i fastigheten under dagtid och sov sedan på nätterna i sovsäck. Att hemlösa sover i trapphus hör dock inte till ovanligheterna.

– Normalt sett räcker det att prata med individerna så inser de att de inte kan bo där och lämnar men i detta fallet hade han en annan inställning, säger Bo Sonesson till Hem & Hyra.

Mannen döms för två fall av olaga intrång och böter på sammanlagt 2000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.

Läs mer: Man vräks efter att ha matat fåglar – grannar fick sova med öronproppar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!