Efter att ha blivit ombedd att lämna huset bosatte sig mannen i trapphuset.
Efter att ha blivit ombedd att lämna huset bosatte sig mannen i trapphuset. - Foto: Janerik Henriksson/TT och Christine Olsson/TT

Tvingades flytta – bosatte sig i trapphuset

En man i Helsingborg valde att bosätta sig i trapphuset efter att ha blivit utslängd efter att ha varit inneboende i en lägenhet i samma hus. Nu döms mannen till böter på sammanlagt 2000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.


Mannen blev i början av förra året ombedd att lämna fastigheten efter att den som han bodde inneboende hos skulle flytta. Han valde då att flytta in i trapphuset i samma byggnad. Trots ett flertal tillsägelser av väktare ska han ha fortsatt komma tillbaka till huset.

Sov i sovsäck

Mannen som ska ha bott i trapphuset i cirka en månad gömde sina tillhörigheter på olika platser i fastigheten under dagtid och sov sedan på nätterna i sovsäck. Att hemlösa sover i trapphus hör dock inte till ovanligheterna.

– Normalt sett räcker det att prata med individerna så inser de att de inte kan bo där och lämnar men i detta fallet hade han en annan inställning, säger Bo Sonesson till Hem & Hyra.

Mannen döms för två fall av olaga intrång och böter på sammanlagt 2000 kronor, rapporterar Hem & Hyra.

Läs mer: Man vräks efter att ha matat fåglar – grannar fick sova med öronproppar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.

Glatt på Asienbörserna

De ledande börserna inledde alla torsdagshandeln i dur i ett läge där investerarna ändå fortsatt håller ett vakande öga på händelseutvecklingen i Mellanöstern.

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.