Nyheter24 testar Annas julnyhet.
Nyheter24 testar Annas julnyhet. - Foto: Stefan Gustavsson/ SvD/TT/Pressbild Annas pepparkakor

Nyheter24 testar Annas lime- och chilipepparkakor: "Rengöringsmedel"

Nyheter24 har testat Annas julnyhet, nämligen pepparkakor med smak av lime och chili. Pepparkakorna var verkligen en vattendelare på redaktionen.


Julen står för dörren och flera företag har börjat släppa sina julsmaker. Ett av dessa företagen är OLW, vilket Nyheter24 skrivit om tidigare.

Nu har även Annas pepparkakor kommit med en julnyhet, nämligen Annas pepparkakor med smak av lime och chili.

Annas pepparkakor med smak av lime och chili

Kakornas kartong är grön och röd-randig och känns med det samma väldigt julig. Pepparkakorna är i den klassiska blomliknande formen, men något ljusare i färgen än Annas original. De är frasiga och doftar starkt av lime.

Fräsch smak med tydlig hetta

Flera i redaktionen var till en början skeptiska till smakakombinationen, men blev positivt överraskade efter att ha smakat. Pepparkakorna smakade fräscht av lime och efter en stund kom en behaglig hetta från chilin, som enligt innehållsförteckningen är cayenneppar.

En på redaktionen sa efter en stund “det hettar till lite när cayennepeppar kommer”, om chilinhettan. En annan gav pepparkakorna fyra av fem, om man jämför med originalet och menade att de skulle passa perfekt till ett enklare julfika eller med en kopp te på kontoret.

Alla var inte övertygade

Dock var inte alla på redaktionen lika övertygade om pepparkakorna. Flera i redaktionen menade att limesmaken tog över och att det “smakar som rengöringsmedel”. Andra hävdade att de inte fick ner mer än en kaka, på grund av dess otäcka smak.

Annas original eller lime- och chilipepparkakor?

På frågan om vi skulle föredra dessa kakor över Annas originalpepparkakor var svaret ett unisont “nej”. Alla på redaktionen var överrens om att originalet fortfarande är godare.


Detta är redaktionenes åsikter och det är möjligt att du upplever pepparkakorna annorlunda.

/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!