Nyheter24 testar OLWs nya chips.
Nyheter24 testar OLWs nya chips. - Foto: Christine Olsson/TT/OLW

Nyheter24 testar • OLW:s Gissa smaken – X-mas edition: "Jag äcklas"

Vecka 42 lanserar OLW chipsen “Gissa smaken, X-mas edition”. Exakt vad chipsen smakar är hemligt och något som kunderna ska få gissa. Nu testar Nyheter24 chipsen, så att du slipper.


Nyheter24 har tidigare skrivit om OLW:s Gissa smaken X-mas edition, då Instagramkontot matsiktet lade ut en bild på dessa för några dagar sedan. Instagrambilden väckte starka reaktioner och alla var väldigt engagerade i vad de trodde chipsen skulle smaka.

Kundernas kritik mot OLW:s nya hemliga smak: "Ett aprilskämt"

Varför folk är så nyfikna på vad chipsen smakar beror dels på den svårtolkade påsen. Den har bilder på både en griljerad julskinka, kanel, en clementin, en polkagris och granris. Att kombinera dessa smaker menar flera skulle bli väldigt äckligt.

Nyheter24 testar OLWs chips "Gissa smaken"

Nu har Nyheter24 lyckats lägga vantarna på en påse av gissa smaken-chipsen, för att testa vad vi tror de smakar, så att du slipper.

Det första som möter en när man öppnar påsen är en stark doft av friterat. “Det luktar som på Max klockan 03.30”, sa en på redaktionen direkt.

Andra på redaktionen tyckte att det luktade starkt av gris eller fläsksvål. Chipsen i sig var väldigt färglösa, vilket var lite förvånande då de ser väldigt mörkt gula ut på påsen.

"En eftersmak av skinka och järn"

Vad exakt chipsen smakade var alla på redaktionen ganska eniga om. Julskinka, eller kött av något slag och senap.

– Jag tycker mig känna stark smak av senap, och även en eftersmak av skinka och järn, sa en på redaktionen.

En annan höll med om fläsksmaken, men var inte helt förtjust i det.

– Inte så äckliga som jag väntat mig, med ett gott sting från vad jag tror är senap. Men eftersmaken, den blev man inte av med i första taget. Chipsen har en tydlig smak av fläsk, och det är inte så gott.

Chipsen får både ris och ros av redaktionen

Men det fanns även de på redaktionen som tyckte chipsen var riktigt goda. Men hävdar att de kanske inte hade kunnat äta hela påsen själv, som man kan göra med riktigt goda chips.

– Till en början var de goda, men efter några chips började jag äcklas av smaken, sa en reporter.

En annan reporter hade önskat att chipsen var lite mer salta.

– Överlag tycker jag att de är goda, men jag hade kanske inte smällt i mig en hel påse. Hade även önskat mer sälta!

OLW
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!