Kimmo befann sig i Bryssel när två svenska fotbollssupporters blev skjutna.
Kimmo befann sig i Bryssel när två svenska fotbollssupporters blev skjutna. - Foto: Privat/Stella Pictures

Kimmo, 53, var i Bryssel under dödsskjutningen: "Fick inte visa något blågult"

Kimmo är en svensk fotbollssupporter. Han befann sig i arenan i Bryssel när dödsskjutningen ägde rum. För Nyheter24 berättar han om stämningen och vad som hände sen.


Kimmo, 53, befann sig i Bryssel när två svenska fotbollssupporters blev skjutna i ett terrordåd. För Nyheter24 berättar han om hur tankarna gick i fotbollsarenan den kvällen och hur det kommer påverka honom framöver.

Patrick, 60, dödades i terrordådet i Bryssel: ”Vi finner inga ord”

Matchen avbröts i halvlek

Till en början berättar Kimmo hur ingen på de svenska läktarna riktigt visste vad som hänt. Man förstod att det var något allvarligt, men inte att svenska supporters blivit skjutna.

– Vi spelade ju inte andra halvlek, men det var väl runt där som de gick ut med informationen om att det hade hänt något allvarligt i högtalarna, säger han till Nyheter24.

Misstänkte Brysselterroristens tid i Sverige • Greps i Malmö 2012

Fick inte visa något blågult

När matchen avbrutits fick de belgiska supportrarna lämna arenan medan svenskarna tvingades stanna kvar.

– De samlade oss i en vänthall och vi fick inte gå ut på gatan, berättar han och fortsätter: 

– Först sa de att de som ville ta sig ut på egen hand till hotellet kunde gå ut, men vi fick inte visa något blågult. Då gick jag ut där, annars hade det varit det här med poliseskort och buss och allting. Jag kände att det här kommer ta tid, om man ska gå igenom den grejen, berättar Kimmo för Nyheter24.

Janne Andersson slutar bära landslagskläder efter terrordådet: "Aldrig mer"

"Känns lite sådär"

Kimmo antar att han kommer gå på fler bortamatcher, trots dödsskjutningen, men kommer ha ett annat säkerhetstänk. Han menar att man kanske kommer åka taxi ända fram till arenan framöver och inte bära blågula kläder utanför arenan.

  – Det här med att man har blågult på sig känns lite sådär. Till exempel har vi ju bortamatch mot Azerbajdzjan i november, men dit åker ju inte jag. Men jag tror att om man åker dit kanske man försöker ha blågult på arenan men inte skylta med det ute på stan, säger Kimmo till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om terrordådet i Bryssel där två svenskar dog.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!