Microsoft inblandat i razzia

Norska Fast Search & Transer misstänks för ekonomisk brottslighet.


Fast Search & Transfer är i trubbel med rättvisan. Företaget, som ägs av Microsoft, blev under torsdagen utsatta för en razzia av norska myndigheter. Razzin genomfördes mot sökföretagets lokaler i Oslo och misstänkts nu för ekonomisk brottslighet.

Den norska Ekobrottsmyndigheten har tidigare bekräftat att ett tillslag har ägt rum och att den nu jobbar med att gå igenom Fasts dokumentation. Misstankarna gäller överdrivelser av det egna resultatet.

Tidigare i år köptes Fast Search & Transfer upp av Microsoft för närmare åtta miljarder svenska kronor. Microsofts vd Steve Ballmer meddelade då storslagna planer och att det norska företaget skulle utgöra det centrala utvecklingskontoret för Microsofts företagssökprodukter, skriver norska E24.

På Fast är man dock förtegna om razzian.

– Microsoft och Fast kommer givetvis samarbeta med polisen, säger Eirik Lae Solberg, presstalesman på Microsoft.

Se ett galet klipp med Microsofts vd nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.