Tre fotgängare blev påkörda av ett tåg i närheten av södra station i Örebro under onsdagskvällen.
Tre fotgängare blev påkörda av ett tåg i närheten av södra station i Örebro under onsdagskvällen. - Foto: Pavel Koubek/TT

Morgonens nyheter 29 februari

Här är morgonens nyheter i korthet.


Tre personer påkörda av tåg i Örebro

Tre fotgängare skadades mycket svårt under onsdagskvällen när de blev påkörda av ett tåg i närheten av södra station i Örebro. Tågets lok har tagits i beslag för en teknisk undersökning, men lokföraren är inte misstänkt för brott. 

Läs mer om den allvarliga tågolyckan i Örebro här.

Amanda Lind kandiderar till MP-språkrör

Amanda Lind, som tidigare varit kulturminister, kandiderar till posten som nytt språkrör för Miljöpartiet efter Märta Stenevi. Sedan tidigare har Janine Alm Ericsson, ekonomiskpolitisk talesperson i partiet, och Annika Hirvonen, förste vice gruppledare för Miljöpartiet, anmält intresse för språkrörsposten. 

Läs mer om Amanda Linds kandidatur till språkrörsposten inom Miljöpartiet här.

Komikern Richard Lewis är död

Komikern och skådespelaren Richard Lewis, som tidigare berättat att han att han drabbats av Parkinsons sjukdom, har gått bort. Lewis var bland annat känd från "Curb Your Enthusiasm", som  i Sverige fick titeln "Simma lugnt, Larry".

Läs mer om Richard Lewis död här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vindeln rapporterar om misshandel

Åklagare: Fritt fram att ljuga om ekonomi

Det är fritt fram för åtalade att ljuga i domstolen om sina inkomster i syfte att betala lägre bötesbelopp. Det skriver kammaråklagarna Jan Leopoldson och Jonas Myrdal på DN Debatt och kräver motåtgärder av regeringen.

Misstänkt föremål i Göteborg var ofarligt

Det misstänkta föremålet som hittades på en adress i Frölunda i Göteborg på måndagskvällen var ofarligt. Det berättar polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr för TT.

Zelenskyj tackar Biden efter ja till stöd

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har talat med USA:s president Joe Biden efter att representanthuset i USA i helgen röstade igenom ett stödpaket på över 60 miljarder dollar, motsvarande över 650 miljarder kronor, till Ukraina.

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

1 timme sedan
Tre olika typer av stolar återkallas, skriver Konsumentverket på sin webbplats. I samtliga fall handlar det om att stolarna riskerar att tippa bakåt, vilket skulle kunna medföra huvud- eller nackskador.

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

1 timme sedan
Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.