Här får du veta hur du maxar effekten av din allergimedicin.
Här får du veta hur du maxar effekten av din allergimedicin. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Claudio Bresciani / TT

Så maximerar du effekten av din allergimedicin

Årets pollensäsong är här, något som innebär rinniga ögon och nästäppa för många. Nyheter24 har pratat med Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, om hur man maximerar effekten på sin allergimedicin.


Nu är pollensäsongen i full gång och flera månader av snuva, nästäppa och rinnande ögon väntar. Många människor lider av pollenallergi, vare sig det handlar om björkpollen, hassel- eller alpollen.

Något som kan lindra allergierna lite är att ta nässpray och använda sig av allergimedicin.

STORA misstaget: Därför förvärras din pollenallergi

Därför blir många trötta av allergi 

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför man kan känna sig trött av sin allergimedicin och vad man ska tänka på när man tar den.

Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, menar att själva allergin göra en trött då det är påfrestande för kroppen. Men vid behandling av allergin brukar tröttheten avta.

 – Själva allergin i sig gör ofta att man känner sig trött, detta brukar bli bättre när man börjat behandla sin allergi. Sedan kan trötthet även vara en biverkning av antihistamintabletter som man använder vid pollenallergi. Med de nyare sorter som finns i dag är dock trötthet mer ovanligt än förr, säger hon till Nyheter24.

Om man äter allergitabletter som man upplever gör en trött rekommenderar Catharina Claesson att man testar och byter sort.

Därför blir du trött av dina allergitabletter – enligt experten

Foto: Janerik Henriksson/TT

Så maxar du effekten av din allergimedicin

Nu har Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, berättat hur man kan göra för att maximera effekten av sina allergitabletter.

– För att få bästa effekt av allergitabletterna är det viktigt att börja behandla sin allergi i tid om man vet att man har pollenallergi, säger hon och fortsätter:

– Helst innan symtomen har uppstått. Vi uppmuntrar alltid kunder att besöka våra apotek där det finns kunnig person som kan ge råd kring hur man på bästa sätt kan behandla sin allergi.

Läs mer här:

Spritsorten som kan vara pollenallergikerns bästa vän – enligt experten

Svenskt bryggeri tvingas byta namn på sin läsk – efter Coca-Colas protester

Pinchos-restaurang går i konkurs på grund av dålig ekonomi

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!