Undvik detta enkla misstag och märk att pollenallergin blir mer hanterbar.
Undvik detta enkla misstag och märk att pollenallergin blir mer hanterbar. - Foto: Stella Pictures / Illustration Nyheter24

STORA misstaget: Därför förvärras din pollenallergi

De flesta pollenallergiker har nog undrat varför de aldrig lyckas bli av med kliandet och nysandet. Svaret är mer uppenbart än man tror.


Varje vår och sommar lider många människor av pollenallergi. Men trots all den tid man lägger på att hantera dessa reaktioner, finns det ett stort misstag som många personer med pollenallergi gör – ett misstag som kan förlänga och förvärra symtomen.

Problemets kärna? Din kudde.

Pollenallergi – det misstaget måste du undvika

Under pollensäsongen, särskilt på dagar med höga pollenhalter, kan ditt hår fungera som en magnet – det fångar och håller kvar de mikroskopiska partiklarna. Om du sedan går till sängs utan att tvätta håret, överförs pollen till din kudde. Varje natt rullar du ansiktet i ett nattligt lager av pollen –  och ju fler nätter du använder samma kudde, desto mer pollen samlas in.

Om du är allergisk, kan denna konstanta exponering för pollen leda till att dina symtom varar längre och blir mer allvarliga.

Enkla knepen – så blir du av med finnarna

Lösningen är enkel – så bekämpar du din pollenallergi

Så, vad är lösningen? En enkel förebyggande åtgärd är att skölja eller tvätta ditt hår innan du går och lägger dig. Detta minskar mängden pollen du bär med dig in i sängen och bidrar till att hålla ditt sovrum så allergifritt som möjligt. Det är också bra att regelbundet byta och tvätta dina sängkläder, särskilt under pollensäsongen, för att ytterligare minska pollenansamlingen.

Att hantera pollenallergi kan vara en utmaning, men att vara medveten om hur du oavsiktligt kan föra in pollen i ditt sovrum kan göra stor skillnad. Genom att vidta enkla förebyggande åtgärder, som att tvätta håret innan sängdags och att byta sängkläder regelbundet, kan du hjälpa till att lindra dina symtom.

Enkla knepen: Så får du ut vattnet ur örat direkt

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!