USA går runt internetcensur

Amerikanarna testar teknik i Kina.


Den amerikanska regeringen försöker i hemlighet testa teknik i Kina och Iran som ger invånarna möjlighet att ta sig igenom hinder som begränsar deras tillgång till internet.

FOE-systemet, eller "feed over email", levererar nyheter och data med hjälp av en teknik som undgår program som söker efter nyckelord på nätet. Teknik som används i länder med censur, säger Ken Berman, IT-chef för regeringens Broadcasting Board of Governors (BBG), som testar systemet.

BBG är självständigt ansvarigt för alla regerings- och regeringsfinansierade internationella radiosändningarm, skriver Metro.

Nyheterna skickas med mailkonton med Gmail, Microsofts Hotmail och Yahoo.

– Vi har folk som testar det i Kina och Iran, säger Berman, vars byrå driver Voice of America. Systemet är tänkt att användas i Burma, Tadzjikistan, Uzbekistan och Vietnam också.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).