SD-politiker i attentat i natt

SD:s ungdomsordförande fick sitt hem vandaliserat i natt.


Under natten till lördagen fick Sverigedemokraternas ungdomsordförande Erik Almqvist sitt hus vandaliserat. Man tror att grunden för detta var att man ville förhindra honom att delta i det stundande torgmötet i Malmö.

De som utförde attentatet placerade lim i hans lås och häftade även fast kilar i dörrkarmen för att förhindra Almqvist från att ta sig ut.

Det är inte första gången Sverigedemokraternas ungdomsordförande har blivit attackerad i sitt hem.

Torgmötet genomfördes dock som planerat uppger Sydsvenskan idag.

Skrivet av:

Senaste nytt

Knarkkung får livstids fängelse i Nederländerna

Macy's planerar att stänga var tredje butik

Den amerikanska mode- och klädbutikskedjan Macy's planerar att stänga 150 Macy's-butiker på tre år. Det motsvarar nästan var tredje Macy's-butik i USA.

Ung man på Grönland åtalas för 14 mordförsök

Flera personer skadades när en helikopter blev beskjuten – och sedan riktades skott mot människor på gatan. En ung man åtalas för att ha försökt mörda totalt 14 personer på södra Grönland, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau och tidningen Sermitsiaq.

Grottor av plast ska rädda sälungar i Östersjön

Vikaresälens ungar blir hemlösa när Östersjöns isar krymper. Nu testas att bygga grottor av plast och plywood för att få ungarna att överleva i ett allt varmare klimat.

Vimmerby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Rv40 i höjd med Nosshult.", skriver polisen på sin hemsida.

Skola mister tillståndet – kan tvingas stänga

1 timme sedan
Skolinspektionen drar in tillståndet för Båktorp AB, som driver Båktorp skola i Nyköping. Skolan tar emot elever i behov av särskilt stöd i ett mindre sammanhang. Beslutet, om det står sig, innebär att ett 60-tal högstadieelever måste få plats på andra skolor från och med nästa läsår.