Postens VD tjänar som 45 brevbärare

Får 900 000 i månaden - sju gånger mer än statsministern.


Postens nye VD, Lars G Nordström, tjänar lika mycket som 45 brevbärare – 900 000 kronor i månaden.

Samtidigt får Lars G Nordström fem miljoner kronor om året i pension från Nordea, där han tidigare var VD, uppger TV4 Nyheterna.

Som jämförelse kan sägas att statsminister Fredrik Reinfeldt tjänar 131 000 i månadslön, viket gör att Postens VD alltså tjänar nästan sju gånger mer än sin högste chef som statiigt anställd.

– När vi har en finansminister som går ut och kritiserar bankcheferna för deras höga löner, då blir det ju konstigt när Postens VD, en gammal bank-VD, får så hög lön, säger Janne Rudén, förbundsordförande för Seko som organiserar omkring 30 000 postanställda.

Utöver sin skyhöga lön, och den stora pensionen får Nordström dessutom ett arvode från Nordea eftersom han sitter i styrelsen. Samma uppdrag har han i Telia Sonera, och totalt för dessa poster får Lars G Nordström sammanlagt 1,5 miljoner om året.

- De ska ha bra betalt, det är inget snack om den saken, men jag är övertygad om att man kan rekrytera bra VD:ar utan att överdriva på det sätt som man gör, säger Janne Rudén på SEKO.

Nordström tjänar nästan dubbelt så bra som Postens förre VD, Erik Olsson, gjorde 2007.

En Posten-reklamfilm från 2006:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.