Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Carnegies ex-vd fick 27 miljoner

Nyheter | 24/11/2008 20:38

Vissa av cheferna har fått en lönehöjning på 2 miljoner på bara ett år.

SVERIGE. Carnegies förra vd Stig Vilhelmson gjorde ingen dålig inkomst förra året - trots att han blev sparkad. Totalt tjänade han 59,1 miljoner. 27 av dem betalades ut från Carnegie.

Fler höjer nu rösterna mot dessa "fantasilöner" inom branschen.

– Det är helt ofattbart. Det är inte så väldigt komplicerat att komma med råd i den finansiella branschen jämfört med alla andra verksamheter, säger Gunnar Ek, bolagsexpert på Aktiespararna till LO-Tidningen.

Stig Vilhelmson ligger i topp på LO-Tidningens lista över chefer inom finanssektorn med högst lön. För de högsta cheferna har lönen gjort en 38 procentig ökning på bara ett år. Ungefär 2 miljoner i lönehöjning för flera av cheferna.

Kan man sätta ett likhetstecken mellan lön och kompetens inom finansbranschen?

– Ett visst samband finns. I och med att alla har höga löner så måste ett företag bjuda över för att locka till sig en kompetent person. Men nivån är alldeles för hög. Den borde sänkas, säger Gunnar Ek till LO-Tidningen.

Stig Vilhelmson har inte kunnat nås för en kommentar, skriver LO-Tidningen.

Skrivet av: