Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Struntade i att dela ut reklam

Nyheter | 25/11/2008 13:20

Brevbäraren grävde ner flera års reklam i sin trädgård. Nu hyllas han – och straffas.

USA, LA. Brevbäraren Steven Padgett, 58, var överarbetad och stressad. Dessutom led han både av diabetes och hjärtproblem. För att belasta sig från sina bördor struntade han i sju års tid att dela ut skräpreklam.

Under denna tid fick det amerikanska postkontoret inte ett enda klagomål på brevbäraren. Ingen tycktes invända till det faktum att de inte längre fick några pizzareklamer eller kinesiska restaurangsmenyer i brevlådan.

Reklamen gömdes i mannens garage och när platsen där tog slut grävdes den ner i trädgården.

Padgetts mörka hemlighet upptäcktes inte förrän någon såg flera högar post som stack upp här och var på tomten. Brevbäraren anklagades då för försening och förstörelse av amerikansk post. Postkontoret meddelade hundratals invånare om händelsen, men bara en person svarade.

"Padgett menade inte att skada någon, istället så utförde han sitt arbete bättre än någon annan", skrev personen som svarade.

Sedan händelsen avslöjades har många hyllat brevbäraren;

"Steven Padgett som president!", skrev en som läste om incidenten.

"Den där brevbäraren borde bli hyllad", sade en annan.

Padgett dömdes till tre års skyddstillsyn och 30 000 kronor i böter. Han fick också 500 timmars sammhällstjänst, skriver Los Angeles Times.

Skrivet av: