Söndag 3 Jul
Stockholm

Qviberg: "Botten är nådd"

Finansmannen har börjat att storhandla aktier igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många bedömer att det är köpläge på börsen när kurserna nu är låga. En av dem är finansmannen Mats Qviberg som menar att börsen har bottnat. Han är också kritisk till många av sina kollegor, som han anser är skotträdda.

– Botten har nåtts på börsen. Alla har vi varit inställda på en lågkonjunktur, men inte på den globala tsunamin vi fått. Jag tror ändå att börsen har bottnat. Uppgången kanske dröjer då många fortsatt är skotträdda, säger Mats Qviberg.

Själv tycker han att han har skött sina finanser hyfsat i år, även om han anser att Brummer & Partner har lyckats bäst. De svenskar som ropar på euron under finanskrisen ger han inte mycket för:

– Vi ska vara väldigt glada att vi har kronan som krockkudde i den här krisen. Titta på stackars Euroland. Där ska näringslivet också dras med en övervärderad euro. Det tar lång tid för en räntesänkning att slå igenom, men växelkurseffekten slår igenom på en gång, säger Qviberg till Dagens Industri.

Qviberg har hjälpt den pressade finansmannen Mats O Sundqvist, som tvingades sälja fler av sina innehav i de bolag där Qviberg och hans företag Öresund är storägare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.