Qviberg: "Botten är nådd"

Finansmannen har börjat att storhandla aktier igen.


Många bedömer att det är köpläge på börsen när kurserna nu är låga. En av dem är finansmannen Mats Qviberg som menar att börsen har bottnat. Han är också kritisk till många av sina kollegor, som han anser är skotträdda.

– Botten har nåtts på börsen. Alla har vi varit inställda på en lågkonjunktur, men inte på den globala tsunamin vi fått. Jag tror ändå att börsen har bottnat. Uppgången kanske dröjer då många fortsatt är skotträdda, säger Mats Qviberg.

Själv tycker han att han har skött sina finanser hyfsat i år, även om han anser att Brummer & Partner har lyckats bäst. De svenskar som ropar på euron under finanskrisen ger han inte mycket för:

– Vi ska vara väldigt glada att vi har kronan som krockkudde i den här krisen. Titta på stackars Euroland. Där ska näringslivet också dras med en övervärderad euro. Det tar lång tid för en räntesänkning att slå igenom, men växelkurseffekten slår igenom på en gång, säger Qviberg till Dagens Industri.

Qviberg har hjälpt den pressade finansmannen Mats O Sundqvist, som tvingades sälja fler av sina innehav i de bolag där Qviberg och hans företag Öresund är storägare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.