Ingves berömmer Anders Borg

Riksbanken menar att statens finanser fungerar.


Riksbankschef Stefan Ingves tycker att statens finanser fungerar. Det utspelet gjorde han i dag vid en presskonferens. Han passar även på att berömma de svenska bankerna, som han anser har goda finanser.

– Myndigheternas åtgärder för närvarande är en förutsättning för att den finansiella stabiliteten i Sverige ska vara tillfredsställande, sa riksbankschefen Stefan Ingves vid en presskonferens, enligt TT.

Han kan dock inte bedöma vilken faktor som spelar störst roll: om det är finanskrisen eller den globala lågkonjunkturen.

– Det är svårt att väga här, utan det är egentligen kombinationen som är den stora osäkerhetsfaktorn, sa Ingves.

Och bankerna går inte så dåligt som de flesta kanske tror. Vice riksbankschef Lars Nyberg passade på att säga att kreditförlusterna börjat stiga:

– Motståndskraften bland de svenska bankerna i dag, den är fortsatt god. Bankerna har en god kapitalsituation, de har låga kreditförluster och en väldigt bra intjäning, enligt TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.