Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingves berömmer Anders Borg

Nyheter | 26/11/2008 12:48

Riksbanken menar att statens finanser fungerar.

Riksbankschef Stefan Ingves tycker att statens finanser fungerar. Det utspelet gjorde han i dag vid en presskonferens. Han passar även på att berömma de svenska bankerna, som han anser har goda finanser.

– Myndigheternas åtgärder för närvarande är en förutsättning för att den finansiella stabiliteten i Sverige ska vara tillfredsställande, sa riksbankschefen Stefan Ingves vid en presskonferens, enligt TT.

Han kan dock inte bedöma vilken faktor som spelar störst roll: om det är finanskrisen eller den globala lågkonjunkturen.

– Det är svårt att väga här, utan det är egentligen kombinationen som är den stora osäkerhetsfaktorn, sa Ingves.

Och bankerna går inte så dåligt som de flesta kanske tror. Vice riksbankschef Lars Nyberg passade på att säga att kreditförlusterna börjat stiga:

– Motståndskraften bland de svenska bankerna i dag, den är fortsatt god. Bankerna har en god kapitalsituation, de har låga kreditförluster och en väldigt bra intjäning, enligt TT.

Skrivet av: