- Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Sverigedemokrat knivattackerad

Polisen: "Det här är ett hatbrott."


MALMÖ. En 24-årig politiker från sverigedemokratisk ungdom attackerades i går med kniv. Gärningsmannen kände till 24-åringens partitillhörighet och det ska också ha varit anledningen till attacken.

– Vi kodar det här som ett hatbrott, säger Björn Olsson vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Det var sent på tisdagskvällen som SDU-politikern attackerades. En man med palestinasjal för ansiktet riktade med fullkraft ett knuvhugg mot honom. 24-åringen lyckades dock undvika kniven.

I stället fick han fram en sprej han hade med sig och sprejade gärningsmannen i ansiktet med röd färg. Gärningsmannen flydde då från platsen.

Trots färgen har polisen inte påträffat någon misstänkt. Enligt den 24-årige sverigedemokraten ska gärningsmannen ha legat i bakhåll.

– Han uppfattar det som att killen har legat och väntat på honom och det var ohyggligt nära att han råkade riktigt illa ut, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

/
SDU
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.