Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokrat knivattackerad

Janerik Henriksson/Scanpix

Nyheter | 17/03/2010 13:38

Polisen: "Det här är ett hatbrott."

MALMÖ. En 24-årig politiker från sverigedemokratisk ungdom attackerades i går med kniv. Gärningsmannen kände till 24-åringens partitillhörighet och det ska också ha varit anledningen till attacken.

– Vi kodar det här som ett hatbrott, säger Björn Olsson vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Det var sent på tisdagskvällen som SDU-politikern attackerades. En man med palestinasjal för ansiktet riktade med fullkraft ett knuvhugg mot honom. 24-åringen lyckades dock undvika kniven.

I stället fick han fram en sprej han hade med sig och sprejade gärningsmannen i ansiktet med röd färg. Gärningsmannen flydde då från platsen.

Trots färgen har polisen inte påträffat någon misstänkt. Enligt den 24-årige sverigedemokraten ska gärningsmannen ha legat i bakhåll.

– Han uppfattar det som att killen har legat och väntat på honom och det var ohyggligt nära att han råkade riktigt illa ut, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.