- Foto: Riksdagen

Sms-duellen: Dingizian förnekar stöd till Ask

Miljöpartisten Esabelle Dingizian sa i en intervju att hon stöder Beatrice Asks förslag att skicka hem kuvert till sexköpare. Men i sms-duellen på Maktkamp24 förnekar hon det.


I en intervju med Aftonbladet sa riksdagsledamoten Esabelle Dingizian att hon gillar justitieminister Beatrice Asks (m) förslag att skicka hem kuvert till misstänkta sexköpare.

– Jag tycker att det är bra att man riktar ljuset på sexköparen. För att komma till rätta med sexköpsproblematiken och i det avseendet tycker jag att förslaget är bra, sa Esabelle Dingizian i Aftonbladet.

Och menade att hon är beredd att stödja förslaget:

– Som situationen är i dag med strafförelägganden innebär det att sexköparna tillhör någon slags gräddfil. Jag tycker att detta är ett förslag som jag absolut är beredd att titta på.

Men nu förnekar Dingizian i sms-duellen mot centerpartisten Hanna Wagenius på Maktkamp24 att hon någonsin sagt så:

– Tyvärr skriver journalister som de vill. Vad gäller strafföreläggande kan man fråga sig varför breven inte skickas hem? säger Esabelle Dingizian i sms-duellen på Maktkamp24.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.