Fler förlorar jobbet 2009

Företagsledarnas prognoser inför det nya året ser mörka ut.


När Dagens Industri låtit intervjua 100 vd:ar i börsnoterade bolag under december månad hopas de mörka molnen. I undersökningen svarar 39 procent att deras personalbehov kommer att minska.

Störst neddragningar planeras inom industrin. Det genomsnittliga personalbehovet minskar med tolv procent i börsbolagen, skriver Dagens Industri.

Också enligt Arbetsförmedlingens höstprognos kommer 145 000 jobb att försvinna de närmaste två åren. Och då menar Arbetsförmedlingens prognoschef Tord Strannefors ändå att man varit försiktiga:

– Det finns betydande nedåtrisker, säger Tord Strannefors.

Enligt en Skopundesökning, också den från december månad, genomförd bland 600 företag i privat sektor, visar att dubbelt så många stora företag som små kommer dra ned på personalen. Och då rör det sig om neddragningen i storleksordningen 10-49 anställda.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

1 timme sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

1 timme sedan
Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.