Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Karolinska sjukhuset varslar 900

- 14/01/2009, 06:54 -

Omkring 900 anställda drabbas då Karolinska sjukhuset i Stockholm måste spara en halv miljard.

STOCKHOLM. Varselbeskeden haglar över en finanskristyngt Sverige. Nu är det Karolinska Universitetssjukhuset som varslar 900 anställda när sjukhuset ska spara en halv miljard.

– Det enda sättet att spara sådana summor är med personalneddragningar och vi beräknar att det motsvarar 900 personer, säger Klas Östman, informationsansvarig på Karolinska Universitetssjukhus till Citys pappersupplaga.

Det innebär att arbetsbelastningen kommer att öka för de anställda som är kvar.

– Det är alltså inte färre som ska göra mer men färre som ska göra lika mycket. Det innebär väl att man att man får springa fortare, säger Marianne Kock, ordförande för vårdförbundet.

Redan förra året kom beskedet om Karolinska Universitetssjukhusets ekonomiska kris.

– Vi känner oss uppgivna. Det är bara dåliga nyheter hela tiden. Till slut orkar man inte längre, sa en sjuksköterska, till DN.

Sent under förra året miste Karolinska Institutet sin examinationsrätt och därmed stoppas sjuksköterskeutbildningen. Nu stryps alltså både tillförseln av nyutbildade och antalet anställda inom sjukvården på Karolinska.

Skrivet av: