... som finansministern menar är ett av de viktigaste i vår tid.
1 av 2
... som finansministern menar är ett av de viktigaste i vår tid. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Anders Borg pratade om valet...
2 av 2
Anders Borg pratade om valet... - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Anders Borg: "En av de viktigaste valrörelserna"

Finansminister Anders Borg (m) tänker vinna 1 000 röster om dagen åt alliansen.


– Vi är på väg mot en valrörelse som är en av de viktigaste vi upplevt, sa finansminister Anders Borg under ett tal i hemstaden Norrköping.

Det är 175 dagar kvar till valet och Anders Borg är full av tillförsikt - trots att alliansen för att vinna valet måste få 1 000 väljare om dagen att tänka blått fram till den 19 september i år.

– Nu skiljer det cirka 100 000 röster i de senaste mätningarna mellan blocken så om vi får 175 000 nya röster är vi i majoritet, sa Borg enligt Folkbladet.

De väljarna ska moderaterna vinna genom ytterligare sänkta skatter och fortsätta driva arbetslinjen - alltså jobb i stället för bidrag.

– De som röster på Mona Sahlin i valet kan ju börja med att ge henne 400 kronor, för det är så mycket hon vill höja skatten vilket skulle betyda att årets löneförhandlingar inte leder till någon reallönehöjning, sa Anders Borg.

Anders Borg fortsätter att varna för konsekvenserna av ett rödgrönt maktskifte i höst.

– Man minskar inte arbetslösheten bland unga genom att höja arbetsgivaravgiften, man får inte fler människor i arbetslivet genom att göra dem bidragsberoende. Det ska löna sig att arbeta, sa finansministern enligt Folkbladet.

Om vi får fortsatt förtroende av väljarna kommer vi att fullfölja arbetslinjen, men om i stället Mona Sahlin får makten kommer arbetslösheten sjunka i betydligt långsammare takt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en domstol i New York.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.