Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rödgröna ger 12 miljarder till välfärd

- 27/04/2010, 08:41 -
Rödgröna satsar mer på välfärden.

Rödgröna satsar mer på välfärden.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

De rödgröna sätter sprätt på tolv miljarder mer än regeringen. Pengarna ska gå till skola, omsorg och sjukvård.

De rödgröna skriver i ett gemensamt utspel på SvD Brännpunkt att de prioriterar statens offentliga finanser. Därför kommer välfärdssatsningar före skattesänkningar, skriver s-ledaren Mona Sahlin tillsammans med vänsterpartiets Lars Ohly och mp-språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.

– Vi vill se ett jämlikare Sverige. Välfärden ska förbättras och kvaliteten i vård, skola och omsorg måste höjas. I vår gemensamma rödgröna budgetmotion som presenteras i början av maj kommer vi att över en period om två år tillföra välfärden i kommuner och landsting sammanlagt 12 miljarder kronor mer än regeringen, skriver de rödgröna på SvD Brännpunkt.

– Barnens skola, omsorgen och sjukvården är avgörande för vår framtida utveckling och varje individs förutsättningar, menar Mona Sahlin, Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.