Stockholm

Socialdemokrat hoppar av partiets bloggnätverk

1 av 2
. Foto: Tobias Björkgren
2 av 2

Erik Laakso har lämnat socialdemokraternas bloggnätverk Netroots, eftersom nätverket - enligt honom - utvecklats till en okritisk valrörelseportal.


Läs mer

Socialdemokraternas bloggnätverk Netroots, var från början ett väldigt bra forum, berättar socialdemokraten Erik Laakso för Nyheter24.

– Som fristående bloggare var det bra att få information och uppdateringar från andra socialdemokratiska bloggare inom nätverket. Det fanns också utrymme för bloggarna att skriva roliga inlägg tillsammans.

Men när valrörelsen satte i gång, förändrades situationen totalt.

– Alla började skriva om precis samma saker, med precis likadana formuleringar. Och när jag kritiserade detta, blev jag själv kritiserad. Netroots hade blivit en valrörelseportal i stället för ett bloggnätverk, och det var ju inte alls vår tanke från början.

Är det partipiskan som härjar?

– Nej, kritiken kom inte från någon högre ledning, utan från mina kollegor, som tyckte att det var tråkigt att jag inte ville "jobba ihop". Det handlar om någon form av gruppgemenskap som gör att man inte skriver något negativt. Och gör man det, får man mejl och sms från kollegor som undrar vad man håller på med.

Och därför valde du att lämna Netroots?

– Ja, precis. Man måste kunna vara kritisk i sin blogg. När jag går in på bloggar vill jag inte hitta ett pressmeddelande. Jag vill läsa kritiska inlägg med analyser och intressant information. Vad är annars meningen med bloggar?

Erik Laakso har även varit med och skrivit boken Politik 2.0, som handlar om politikens utmaningar i det digitala samhället.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.