Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veronica Svärd är sms-duellens vinnare

- 09/06/2010, 11:59 -
Veronica Svärd
1 av 2

Veronica Svärd

Pressfoto

– Det känns väldigt roligt att få vinna över ett av Sveriges största partier, säger Veronica Svärd.
2 av 2

– Det känns väldigt roligt att få vinna över ett av Sveriges största partier, säger Veronica Svärd.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

I tisdagens sms-duell vann Veronica Svärd - kommunikationsansvarig för feministiskt initativ - mot Urban Johansson från moderatmännen.

Är kvinnoförtrycket en myt?

Jämställdhet var temat i tisdagens sms-duell.

Och det blev fi:s Veronica Svärd som segrade i duellen med 58,2 procent.

Hur känns det att vinna, Veronica?

– Det känns väldigt roligt att få vinna över ett av Sveriges största partier. Det tyder på att fler vill se feministiskt initiativ i debatten.

Varför tror du att du vann?

– Jag hoppas att jag vann för att jag visade på att feministiskt initiativ står för en ny vision och har konkreta frågor för att nå denna.

Vad tycker du om sms-formatet?

– Spännande format, som möjliggör deltagande oavsett var man befinner sig. Men det blir många stavfel såg jag i efterhand.

Vad tycker du om Urban Johansson insats?

– Jag tycker framför allt att vi hade en bra ton i debatten utan onödiga påhopp. Jag uppskattar också att Urban är öppen för nya feministiska förslag som individualiserad föräldraförsäkring. Tyvärr visade debatten att moderatmännen inte har en genomarbetad politik och ensidigt fokuserar på mäns rättigheter. Det når vi inte jämställdhet med, med tanke på att kvinnor fortfarande har sämre förutsättningar i samhället.

Har du några sista ord du vill säga Urban?

– Att det var en bra och trevlig debatt som tål att fortsättas på. Vill skicka med till moderatmännen att de inte bara ska kräva lagliga rättigheter för fäder, utan bidra med konkreta förslag på hur män faktiskt ska ta ett ökat vardagligt omsorgsansvar för barn. Jag hoppas att Urban driver vidare frågan om individualiserad föräldraförsäkring i moderatmännen. Det vore radikalt och intressant.

Följ sms-duellen varje tisdag på Maktkamp24.