I dag drar Almedalsveckan igång. Maktkamp24 är på plats.
I dag drar Almedalsveckan igång. Maktkamp24 är på plats.

Rekordstort intresse för Almedalsveckan

I dag inleds Almedalsveckan i Visby. Och det stundade riksdagsvalet gör att intresset för den politiska festen är rekordstort.


Almedalsveckan dag för dag

Söndag: Moderaterna

Måndag: Vänsterpartiet

Tisdag: Folkpartiet

Onsdag: Centerpartiet

Torsdag: Socialdemokraterna

Fredag: Kristdemokraterna

Lördag: Miljöpartiet

Mer information om de nästan 1.400 evenemangen under veckan hittar du här.

Politiska utspel, debatter mingel och sociala medier - Almedalsveckan innehåller det mesta. Och trycket är i år rekordstort. Knappt 1400 programpunkter är intryckta under den kommande veckan.

Tittar man närmare på programpunkterna framgår det att frågor som rör vård och omsorg, jämställdhet och miljö är populärast.

I år händer kommer dock inte allt hända på plats i Almedalen. Sociala medier som Twitter och Facebook blir allt viktigare verktyg. "Det blir ett ordentligt genombrott för sociala medier i år", säger Joakim Jardenberg, expert på sociala medier och vd på Mindpark, till Svenska Dagbladet.

– Förra året var det mest isolerade öar som ägnade sig åt twittrande, men i år känns det som att det blir en väldigt integrerade del av de flesta verksamheterna.

Almedalen har blivit något av en guldkalv för Gotland. I år väntas politikerveckan dra in cirka 100 miljoner kronor till det lokala näringslivet - även det en rekordsiffra, skriver Dagens Industri.

Maktkamp24 finns givetvis på plats i Almedalen under den kommande veckan. Hör av dig med nyhetstips till eva.kopito@nyheter24.se eller 0709792077.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!