Måndag 24 Jan
Stockholm

Ibrahim Baylan presenterar fair play-kontrakt för valrörelsen

Journalisten Torbjörn Nilsson diskuterar dirty campaigning med Schlingmann och Baylan.
Journalisten Torbjörn Nilsson diskuterar dirty campaigning med Schlingmann och Baylan. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

ALMEDALEN. Var går gränsen för de personliga påhoppen? Ibrahim Baylan och Per Schlingmann pratar valkampanj i Almedalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under ett samtal i Almedalen om negativa valkampanjer, anordnat av tidskriften Fokus, presenterade socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan ett fair play-kontrakt.

– Jag vet att det är omöjligt att kontrollera varenda persons felsteg i en valrörelse, men det skickar en signal om att vår ambition är att tala sakfrågor och politik, sa Ibrahim Baylan till seminariedeltagarna.

Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann tyckte själv att valrörelsen hittills varit positiv och att man fokuserar på sakfrågor i debatten.

Trivselfaktorn var i övrigt hög och partisekreterarna skrattade och skämtade om att de nu var på sin tredje date (debatt alltså) i Almedalen.

Chefredaktören för tidningen Flamman, Aron Etzler, frågade Per Schlingmann om han visste vilket amerikanskt universitet som partikollegan och arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin hade fått sin omtalade Masterexamen från.

Svaret var Fairfax University. Aron Etzler frågade då vad Schlingmann hade tyckt i fall de rödgröna hade kallat Littorins arbetsmarknadspolitik för "Fairfax-politik", med referens till Mats Odells och Sven-Otto Littorins kommentar om Mona Sahlin.

Schlingmanns svarade att han inte hade uttryckt sig som Odell och Littorin:

– Jag hade gått rakt på politiken i stället, sa Schlingmann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela