Tisdag 18 Jan
Stockholm

Punklegend: "Sven Otto Littorin är en jävla hjälte"

Michael Alonzo rycker ut till Sven Otto Littorins försvar i dag.
Michael Alonzo rycker ut till Sven Otto Littorins försvar i dag. Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Punklegenden, programledaren och ordföranden för riksorganisationen Pappa-Barn, Michael Alonzo, skriver på Expressens debattsida att "Sven Otto Littorin är en god förebild för pappor." Till Nyheter24 säger han att tycker att Littorin är en hjälte.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
MICHAEL ALONZO

Är beteendevetare, författare till ”Ge aldrig upp” och riksordförande i föreningen Pappa-Barn. Som ung var han sångare i punkbanden KSMB och Stockholms negrer.

Han är också programledare för Lex Alonzo i TV8.

I dag rycker ordföranden för riksorganisationen Pappa-Barn, programledaren från TV8 och den före detta punkaren, Michael Alonzo, ut till Sven Otto Littorins försvar.

Alonzo hänvisar till vårdnadstvisten med Littorins exfru och menar att Littorin är en "hjälte" eftersom han "trots skitodds gett sig in i kampen för sina barn."

Kritiken mot Littorin har annars varit hård. Bland annat har Littorin ifrågasatts just mot bakgrund av den vårdnadstvist som han är inblandad i.

Senast i dag - i en uppmärksammad intervju med Dagens Nyheter - får Littorin frågor kring varför han valde att lämna ut sina barn på den uppmärksammade presskonferensen i samband med sin avgång.

Nyheter24 ringde upp Michael Alonzo för att fråga om han reflekterat kring Sven Otto Littorins bakgrund innan han skrev debattartikeln.

Sven Otto Littorin har tidigare meddelat sin fru att han på grund av sitt arbete som minister inte längre kunde ha barnen boende hos sig varannan vecka.

– Det känner jag inte till. Det enda jag vet är att Littorin i dag begär full vårdnad om barnen. Och jag utgår ifrån att han känner till att män i Sverige nästan aldrig vinner ensam vårdnad. Diskrimineringen av pappor är total och därför tycker jag att han är modig.

Hur reagerade du när han hängde ut sina barn i samband med att han avgick?

– Jag förstår inte vart du vill komma? Det där är en helt annan fråga. Han kanske gjorde det för att tydliggöra att det faktiskt är människor, barn, som är inblandade i den här soppan. Jag talar om vårdnadsfrågan. Att Littorin är en jävla hjälte eftersom han vågar utmana systemet.

Ann Littorin har i stämningsansökan tidigare uppgett att Littorin "helt på eget bevåg slutat betala underhåll." Menar du fortfarande att han är en god förebild om vi förutsätter att det stämmer?

– Jag tycker att han är ganska modig, ja. Av principiella skäl.

Menar du att det inte spelar någon som helst roll hur man uppträder - så länge man krigar för att få ensam vårdnad som pappa?

– Det är klart att det finns gränser, avslutar Michael Alonzo för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela