Gunno Gunnmo kom med kloka kommentarer under sms-duellen tycker Jesper Nilsson.
1 av 2
Gunno Gunnmo kom med kloka kommentarer under sms-duellen tycker Jesper Nilsson. - Foto: Barbro Vivien / Svd / SCANPIX
– Jag hoppas att möta Gunno i en till debatt om 10 år där vi diskuterar vad det var som gjorde att polisvåldet försvunnit helt, säger Jesper Nilsson till Nyheter24.
2 av 2
– Jag hoppas att möta Gunno i en till debatt om 10 år där vi diskuterar vad det var som gjorde att polisvåldet försvunnit helt, säger Jesper Nilsson till Nyheter24. - Foto: Privat

Jesper Nilsson är sms-duellens vinnare

I dagens sms-duell om polisövervåld möttes journalisten Jesper Nilsson och Gunno Gunnmo, tidigare länspolismästare i Stockholm.


Mot slutet fick läsarna säga sitt - och med 94,2 procent blev Jesper Nilsson sms-duellens vinnare.

Hur känns det att vinna?

– Det känns givetvis kul och jag hoppas att folk tycker att mina åsikter är i närheten så intressanta som den händelse och det rättsspel som följer övergreppet i tunnelbanan.

Varför tror du att du vann?

– Jag hoppas så klart att folk faktiskt tycker att jag kom med intressanta invändningar och att de kanske kunde relatera till mina åsikter. Men jag tror också att jag ibland får representera en växande misstro inför polisen bland yngre.

Vad tycker du om Gunno Gunnmos insats?

– Jag tycker Gunno framförallt gjorde bra ifrån sig och kom med kloka kommentarer. Dock kan jag ibland bli lite trött på att höra att vi måste ha mer debatt. Ibland behövs handling och politiska krav istället. Nu när både forskare, lagråd och drabbade enhälligt pekar på regeringens narkotikapolitik och dess polisiära följder tycker jag att det är dags att själv vara tydlig i sina ställningstaganden. Det tycker jag inte att Gunno var.

Hur hoppas du på att debatten om polisövervåldet kommer se ut i framtiden?

– Jag hoppas på att utsatta människors historier tas på allvar och att dessa får komma till tals precis som jag fått möjligheten till.

Vilka "sista" ord har du till Gunno?

– Jag hoppas att möta Gunno i en till debatt om tio år där vi diskuterar vad det var som gjorde att polisvåldet försvunnit helt.

Läs hela sms-duellen här.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.