Tisdag 30 Nov
Stockholm

14-årig centerpartist hånas av s-blogg

"Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor", säger CUF:s ordförande Magnus Andersson.
1 av 4
"Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor", säger CUF:s ordförande Magnus Andersson. Foto: Marcus Johansson/ SCANPIX
""De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ", skriver s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour om Elias Giertz.
2 av 4
""De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ", skriver s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour om Elias Giertz. Foto: Nyheter24
Elias Giertz, 14, utnyttjas av centerpartiet, menar en s-bloggare som jämför partiet med Nazityskland.
3 av 4
Elias Giertz, 14, utnyttjas av centerpartiet, menar en s-bloggare som jämför partiet med Nazityskland. Foto: Mobycator
4 av 4

S-blogg attackerar centerpartiet för att utnyttja 14-årige Elias Giertz och liknar partiet vid Hitlers Nazityskland.–  De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ. De borde läsa en bok om Tyskland under Hitlers regim där man också använde barn för att basunera ut ett politiskt budskap.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elias Giertz, 14, anses vara ett politiskt stjärnskott inom centerns ungdomsförbund, CUF, och har förekommit flitigt i medier inför valet, bland annat har han valbloggat för Nyheter24.

Men uppmärksamheten kring Elias Giertz uppskattas inte av s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour, som går till hårt angrepp mot Giertz på bloggen Unga sossar i Malmö.

Enligt Gholam Ali Pour är Giertz bara en bricka i ett storpolitiskt spel, där 14-åringen används som en "megafon för nyliberala idéer".

"De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ, bara för att föra ut Centerpartiets budskap. Vad gör de med honom sedan när man trampat på hans integritet på detta sätt?" står det bland annat.

Gholam Ali Pour liknar också CUF vid Adolf Hitlers Nazityskland, där unga pojkar användes i propagandafilmer.

"Kanske är detta roligt för CUF-ordföranden Magnus Andersson. Men han borde läsa en bok om Tyskland under Hitlers regim där man också använde barn för att basunera ut ett politiskt budskap. Det är helt enkelt inte rätt." skriver Gholam Ali Pour på bloggen.

"Det är tråkigt"

CUF:s förbundsordförande Magnus Andersson menar att inlägget innebär en ny bottennotering i årets valrörelse.

– Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor, säger han till Nyheter24.

Andersson säger att alla människor, oavsett partifärg, borde vilja ha en valrörelse som inte handlar om pajkastning.

– Vi står ju inför ett ödesval i höst och det vore tråkigt om valrörelsen handlar om sådana här inlägg. Jag hoppas alla ställer upp på det, säger Andersson till Nyheter24.

På frågan om Gholam Ali Pours nazistliknelse, suckar Andersson och säger:

– Uppenbarligen har Nima inte träffat Elias. Han är en synnerligen driven och kompetent människa. Elias är ju vad politiken behöver, säger han till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Elias Giertz för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela