"Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor", säger CUF:s ordförande Magnus Andersson.
1 av 4
"Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor", säger CUF:s ordförande Magnus Andersson. - Foto: Marcus Johansson/ SCANPIX
""De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ", skriver s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour om Elias Giertz.
2 av 4
""De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ", skriver s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour om Elias Giertz. - Foto: Nyheter24
Elias Giertz, 14, utnyttjas av centerpartiet, menar en s-bloggare som jämför partiet med Nazityskland.
3 av 4
Elias Giertz, 14, utnyttjas av centerpartiet, menar en s-bloggare som jämför partiet med Nazityskland. - Foto: Mobycator
4 av 4
- Foto: Nyheter24

14-årig centerpartist hånas av s-blogg

S-blogg attackerar centerpartiet för att utnyttja 14-årige Elias Giertz och liknar partiet vid Hitlers Nazityskland.–  De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ. De borde läsa en bok om Tyskland under Hitlers regim där man också använde barn för att basunera ut ett politiskt budskap.


Elias Giertz, 14, anses vara ett politiskt stjärnskott inom centerns ungdomsförbund, CUF, och har förekommit flitigt i medier inför valet, bland annat har han valbloggat för Nyheter24.

Men uppmärksamheten kring Elias Giertz uppskattas inte av s-bloggaren Nima Gholam Ali Pour, som går till hårt angrepp mot Giertz på bloggen Unga sossar i Malmö.

Enligt Gholam Ali Pour är Giertz bara en bricka i ett storpolitiskt spel, där 14-åringen används som en "megafon för nyliberala idéer".

"De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ, bara för att föra ut Centerpartiets budskap. Vad gör de med honom sedan när man trampat på hans integritet på detta sätt?" står det bland annat.

Gholam Ali Pour liknar också CUF vid Adolf Hitlers Nazityskland, där unga pojkar användes i propagandafilmer.

"Kanske är detta roligt för CUF-ordföranden Magnus Andersson. Men han borde läsa en bok om Tyskland under Hitlers regim där man också använde barn för att basunera ut ett politiskt budskap. Det är helt enkelt inte rätt." skriver Gholam Ali Pour på bloggen.

"Det är tråkigt"

CUF:s förbundsordförande Magnus Andersson menar att inlägget innebär en ny bottennotering i årets valrörelse.

– Klart man blir förbannad. Vi pallar rätt mycket och har varit med om en hel del olika påhopp. Däremot är det tråkigt när vänstern ger sig på så pass unga människor, säger han till Nyheter24.

Andersson säger att alla människor, oavsett partifärg, borde vilja ha en valrörelse som inte handlar om pajkastning.

– Vi står ju inför ett ödesval i höst och det vore tråkigt om valrörelsen handlar om sådana här inlägg. Jag hoppas alla ställer upp på det, säger Andersson till Nyheter24.

På frågan om Gholam Ali Pours nazistliknelse, suckar Andersson och säger:

– Uppenbarligen har Nima inte träffat Elias. Han är en synnerligen driven och kompetent människa. Elias är ju vad politiken behöver, säger han till Nyheter24.

Nyheter24 har förgäves sökt Elias Giertz för en kommentar.

/
/
/
/
/
SSU
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.