Onsdag 23 Jun
Stockholm

Sabuni välkomnar sd-väljare till fp

Nyamko Sabuni (fp) välkomnar sd-väljare till sitt parti.
Nyamko Sabuni (fp) välkomnar sd-väljare till sitt parti. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Folkpartiet har kritiserats för att spela på främlingsfientliga strängar. Nu säger integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) att hon välkomnar sverigedemokraternas röster.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– Är det någon som tänkt rösta på sverigedemokraterna och röstar på oss i stället så är jag glad och tacksam, säger integrationsministern till Expressen.

Det har haglat utspel riktade mot invandrare från folkpartiet den senaste tiden: burkaförbud i skolan och förkortad föräldraledighet för asylflyktingar.

Kritike har varit hård. Också internt.

Riksdagskandidaten Mikael Trolin (fp) menade att utspelen i förlängningen kan innebära slutet för fp-ledaren Jan Björklunds politiska karriär.

– Björklund är en av tre folkpartister som har lyft fram högerpolitiken och kravliberalismen, de andra var Johan Jakobsson och Lars Leijonborg. De fick gå som direkt följd av nederlaget i valet, och spionskandalen. Men de två grejerna är två sidor av samma mynt – den hårda framtoningen, sa Trolin tidigare till Nyheter24.

Men partiets integrationsminister Nyamko Sabuni avfärdar att politiken skulle vara främlingsfientlig.

– Det stämmer inte. Utan vad det handlar om är att det är helt oacceptabelt att se problem i samhället och sedan stoppa huvudet i sanden, säger Nyamko Sabuni till Expressen.

Men ändå välkomnar hon sverigedemokrater, som efter utspelen kan tänka sig att rösta på folkpartiet.

– Det finns inga dåliga röster. Är det någon som tänkt rösta på sverigedemokraterna och röstar på oss i stället eller är det någon som tänkt rösta på socialdemokraterna och röstar på oss i stället så är jag glad och tacksam, säger hon till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela