Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Folkpartist går till sverigedemokraterna

- 24/08/2010, 12:46 -
1 av 2

Privat

2 av 2

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Den tidigare fp-kandidaten Bjarne Kragh lämnar folkpartiet för sverigedemokraterna , rapporterar SVT:s Sydnytt. Nu måste kommunlistan tryckas om.

Folkpartisten Bjarne Kraghs avhopp kommer veckorna efter att folkpartiet gjort en rad utspel som beskyllts för att flörta med främlingsfientliga väljare och integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) välkomnat sd-väljare till folkpartiet.

Men Bjarne Kragh känner sig ändå inte hemma.

– Jag känner inte igen folkpartiet längre. 2002 hade det den bästa integrationspolitiken, med bland annat frågan om språktesterna, säger han till SVT Sydnytt.

Folkpartiets kommunstyrelse i Malmö har strukit Kragh ur medlemsförteckningen och fattat beslut om att trycka om partiets kommunfullmäktigelista i Malmö, där Bjarne Kragh stod på plats 32.

– Jag är naturligtvis besviken på Bjarne som i samtal med mig sagt att han inte sympatiserar med sverigedemokraterna säger riksdagsledamoten Allan Widman, som också är folkpartiets ordförande i Malmö, till Sydnytt.

Kragh är sedan tidigare känd för att ha uppmanat de borgerliga partierna att släppa in sverigedemokraterna i alliansens gemenskap. Dessutom har han varit med i facebookgruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen – ja tack!".