Ludwig Bell tycker Förbifart Stockholm är en korkad idé...
1 av 2
Ludwig Bell tycker Förbifart Stockholm är en korkad idé... - Foto: Ludwig Bell
... och dedikerar låten till Andreas Carlgren (c).
2 av 2
... och dedikerar låten till Andreas Carlgren (c). - Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Ludwig Bell korar valrörelsens idiot

Artisten Ludwig Bell gör en exklusiv dedikation av sin hitlåt "Jag är en idiot" till en välförtjänt politiker. Popstjärnan: Snart vet hela stan vad han har gjort


Albumaktuelle Ludwig Bells singel Jag är en idiot har gått varm på P3 under våren och sommaren.

Maktkamp24 ser refrängen "Jag vet jag är en idiot och hela stan vet vad jag gjort" även som en politisk dagsedel åt alla knasiga förslag som årets valrörelse har bjudit på.

Vi ringde upp popstjärnan så att han själv kunde dedikera sin hitlåt till valfri politiker/idé:

– Jag väljer miljöminister Andreas Carlgren (c) och förslaget om Förbifart Stockholm som jag tycker är en riktigt korkad idé. Den ska kosta 28 miljarder och såväl remissinstanser som KTH-forskare har konstaterat att förbifarten är en dålig idé ur trafik- kostnads- och miljösynpunkt, säger Ludwig Bell till Nyheter24.

Bell menar att förslaget skjuter centerpartiets miljöpolitiska förtroende i sank.

– Detta är en minister som företräder ett förment miljöinriktat parti, men ställer sig bakom ett sådant förslag med motiveringen att folk bara kommer köra deras supermiljöbilar på den, det är idiotiskt. Det är pengar man bättre kan använda på järnvägar och kollektivtrafik, säger popstjärnan till Nyheter24.

Ludwig Bell tycker att det hade varit bättre att inte hyckla om vad det är man vill åstadkomma.

– Okej om han hade sagt att man tillsammans med regeringen har bestämt sig för att gynna privatbilismen och stimulera tillväxt som man faktiskt vill, men en sexfilig motorväg genom Mälardalen är löjligt. Men snart vet hela stan vad han har gjort, avslutar Ludwig Bell genom att parafrasera sin egen refräng.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!