Fredag 25 Jun
Stockholm

Vem är veckans stolpskott?

Socialdemokraterna, svarar Johanna Nylander.
1 av 8
Socialdemokraterna, svarar Johanna Nylander. Foto:
– Partiledare Göran Hägglund (kd), svarar Jonas Morian.
2 av 8
– Partiledare Göran Hägglund (kd), svarar Jonas Morian. Foto: Pressbild
– Partiledare Fredrik Reinfeldt (m), svarar Anders Utbult.
3 av 8
– Partiledare Fredrik Reinfeldt (m), svarar Anders Utbult. Foto:
– Sverigedemokraterna, svarar Anna Svensson.
4 av 8
– Sverigedemokraterna, svarar Anna Svensson. Foto:
– Hjärnan bakom socialdemokraternas kampanj, Bo Krogvig, svarar Aron Flam.
5 av 8
– Hjärnan bakom socialdemokraternas kampanj, Bo Krogvig, svarar Aron Flam. Foto:
– Partiledare Mona Sahlin, svarar Micke Kazarnowicz.
6 av 8
– Partiledare Mona Sahlin, svarar Micke Kazarnowicz. Foto:
– Vem är veckans stolpskott?
7 av 8
– Vem är veckans stolpskott?. Foto: Nicke Johansson / SCANPIX
– SSU, svarar Paulina Neuding.
8 av 8
– SSU, svarar Paulina Neuding. Foto:

Vem gjorde den gångna veckans dummaste utspel? Med hjälp av bloggare och proffstyckare listar Nyheter24 veckans politiska stolpskott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vem eller vilka förtjänar titeln Veckans stolpskott??

Anders Utbult, frilansjournalist, skriver för den regeringskritiska sajten Alliansfritt Sverige:

– Veckans stolpskott stod onekligen Fredrik Reinfeldt för i torsdagens debatt med Sahlin. Först sa han "Jag tror dessutom inte vi ska dela in befolkningen på det sätt som ofta görs så att säga att "här har vi dom som jobbar" och "här har vi dom som inte jobbar". Två minuter och nitton sekunder senare säger han "Resurser ni (de rödgröna) vill fördela efter valet går ju till ersättningar till människor som inte jobbar". Konsekvens FAIL.

S-debattören Jonas Morian, bloggar på Aftonbladet och på Makthavare.se:

– Veckans stolpskott stod Göran Hägglund för, när han tycker att ett främlingsfientligt och extremistanstruket ytterlighetsparti är lika illa som ett väletablerat, demokratiskt parti som snart kan göra anspråk på stadsrådsposter.

Johanna Nylander, liberal bloggare och författare:

– Veckans stolpskott måste vara socialdemokraterna som inte lyckas respektera demokratin. Inte nog med att de, liksom vänsterpartiet, skickar brev hem med stor text "Här är dina valsedlar", till skillnad mot andra partier som räcker med att konstatera att de skickar valsedlar till folk. De sysslar också med valfusk, kryssar valsedlar åt folk, och lägger sina egna valsedlar i valkuvert. Inte okej alls.

Anna Svensson, bloggar om popkultur och feminism:

– Med alla dessa dåraktiga partiledarutfrågningar följer ett oändligt antal stolpskott att välja mellan. Min favorit är ändå sverigedemokraternas valpropaganda som landade på hallmattan i veckan. "Ge oss Sverige tillbaka!" säger de, och då menar de folkhemmet. Det är faktiskt inte så fräscht att försöka locka väljare med tvångssteriliseringar, förmyndarlön (alltså lagstadgad högre lön till män) och ett homofientligt samhälle.

Aron Flam, komiker:

- I veckan hade partiernas valfilmer premiär. Bo Krogvig, som är hjärnan bakom socialdemokraternas kampanj förklarade i Aktuellt att även om valfilmer är nytt för oss svenskar så har de en lång och ärorik historia:

Aktuellt 06/09 2010 Bo Krogvig: ”Filmen är inget nytt. Den har varit central i politiska kampanjer sen 30-talet!”

Aah, ja, på 30-talet kunde dom verkligen göra bra politisk propaganda.Vem minns inte guldkorn som Triumph des Willens av Leni Riefenstahl? Good times, good times!

– Vi kan slappna av. Trygga i övertygelsen av att våra ledare lärt av historien.

– PS! Kolla in sd:s valfilm - den verkar mest inspirerad av Lenin...

Micke Kazarnowicz, bloggar om sociala medier, samhälle och HBT-frågor:

– Veckans stolpskott för mig blir socialdemokraterna och Mona Sahlin. Med "Monas röstskola" och "valövertalarna" i Huddinge har de verkligen lyckats att framstå som ett parti på randen till blind desperation. De har totalt misslyckats med sin USP: solidaritet. Till och med s-Ungdom pratar om att höjda skatter är bra eftersom "det får dig att begära högre lön, och lönerna går upp". Förutom att det senare är ett ihåligt argument för den som förstår termen "disponibel inkomst" så försöker de sälja in med att man tjänar på skattehöjningar.

Paulina Neuding, redaktör på magasinet Neo:

– Veckans stolpskott är SSU som hotar att stämma MUF för varumärkesintrång, för att MUF använder sig av den klassiska Rör inte min kompis-knappen, fast med texten Rör inte min statsminister. Det är förstås inte valrörelse om SSU inte hotar att stämma en politisk meningsmotståndare. Motiveringen är dock slående när Elin Nordmark från SSU, säger följande:

Det är tråkigt att de använder den symbolen för partipolitisk vinning. Det här var en bred kampanj på 80-talet och kan faktiskt vara en av orsakerna till att vi hittills sluppit ett rasistiskt parti i riskdagen”,

– Ni fattar? Anledningen till att vi inte haft något rasistiskt parti i riksdagen (jag antar att dagens SSU:are är för unga för att minnas Ny demokrati) är alltså en extremt lyckad knapp. Klart man inte vill låta MUF lägga vantarna på den.

Missa inte nästa fredags nomineringar!

Kommentera
Kopiera länk
Dela