Onsdag 21 Apr
Stockholm

Novus totalsågar rödgrön opinionsmätning

En opinionsmätning från Novus opinion, beställd av de rödgröna partierna, sägs visa att avståndet mellan alliansen och de rödgröna minskat. Men nu sågar Novus sin egen mätning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt den opinonsmätning från Novus, som Expressen och Nyheter24 skrev om i morse, har gapet mellan alliansen och de rödgröna minskat.

Undersökningen stod i skarp kontrast till de andra mätningar som kommit den senaste veckan där allianspartierna i stället ökar försprånget.

Socialdemokraternas partisekreterare, Ibrahim Baylan, konstaterar i ett internt mejl, efter mätningen, att segern är nära.

"Segern är inom räckhåll! Varje dag som går knappar vi in på de borgerliga. Det visar att samtalskampanjen biter. Att varje knackad dörr, att varje ringt samtal gör skillnad. Vi kommer att vinna det här om vi alla ger järnet." skriver Baylan.

Men nu sågar Novus sin egen mätning - och menar att de rödgröna beställarna av undersökningen förvrängt resultatet.

"I dag har tidningen Expressen en artikel som refererar till en Novusundersökning. Som läsare kan man uppfatta att det handlar om en väljarbarometer. Detta är felaktigt. Novus uppfattning är att siffrorna i artikeln inte avspeglar den aktuella väljaropinionen." skriver Novus Group i ett pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela