Fredag 16 Apr
Stockholm

Sd-politiker stöder nazister

Mikael Storm, andranamn på sverigedemokraternas kommunlista i Umeå, vill frige nazistiska fångar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna har ihärdigt jobbat för att putsa partiets profil och distansera sig från alla kopplingar till nazistiska grupper och individer.

Men i Västerbotten avslöjas nu att Mikael Storm, andra namn på sverigedemokraternas lista för kommunfullmäktige, öppet stöder nynazister, som dömts för grova brott.

Det är Sveriges Radios P4 Västerbotten, som rapporterar att Mikael Storm på sin Facebook öppet stöder frigivningen av nynazisten Patrik Vondrak i Tjeckien.

Henrik Agerhäll, etta på sverigedemokraternas kommunlista, ser inga problem med det.

– Vi sverigedemokrater vill ha minskad invandring precis som andra grupper, det är väl inte så mycket att säga om det, säger han till P4 Västerbotten.

Daniel Poohl, chefredaktör för tidningen Expo, som granskar högerextremism, säger att det härmed inte råder någon tvekan om kopplingarna mellan sd och den nazistiska vit makt-miljön.

– Sverigedemokraterna säger att de är ett demokratiskt parti som inte står för rasism och främlingsfientlighet och inte har något med nazism att göra. En kandidat som på detta sätt ställer sig bakom en sådan här kampanj som har så tydlig koppling till vit makt-rörelsen visar att det inte finns någon trovärdighet i de påståendena, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela