Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Väljarna vill att vi fortsätter ta ansvar"

Faksimil SVT

Nyheter | 20/09/2010 09:29

Allianspartiernas partisekreterare kommenterar valresultatet i SVT:s nyhetsmorgon.

I SVT:s morgonstudio samlades på måndagsmorgonen efter valnatten moderaternas partisekretere, Per Schlingmann, centerns motsvarighet Anders Flanking samt deras kollegor Erik Ullenhag, folkpartiet och kristdemokraternas Lennart Sjögren för att diskutera valresultatet.

– Ja, det är en väldigt tydlig signal om att väljarna vill se en fortsatt ansvarsfull ekonomi och en arbetslinje. Vi har varit tydliga från början med två saker, att de som är störst ska regera vidare och att vi inte kommer göra oss beroende av dem, säger Per Schlingmann.

Han menar också att moderaterna inte kommer behöva avstå utskottsplatser i riksdagen till sverigedemokraterna.

– En sak som har stört mig är att de har fått en enorm uppmärksamhet. Där tycker jag att socialdemokraterna har ett ansvar, för det har inte gått en dag utan att de har tagit upp spelfrågan, säger Erik Ullenhag, folkpartiets partisekreterare.

För kristdemokraterna är det givetvis tungt att bli mindre än sd.

– Det är ett stort orosmoment att 5 procent av svenska folket tycker att främlingar ska lämna landet, säger Lennart Sjögren.

– För varje fråga är det ett enfrågeparti som ogillar invandrare, för folkpartiets del är det uteslutet att samarbeta med ett sånt parti, säger Ullenhag.