- Foto: Faksimil SVT

"Väljarna vill att vi fortsätter ta ansvar"

Allianspartiernas partisekreterare kommenterar valresultatet i SVT:s nyhetsmorgon.


I SVT:s morgonstudio samlades på måndagsmorgonen efter valnatten moderaternas partisekretere, Per Schlingmann, centerns motsvarighet Anders Flanking samt deras kollegor Erik Ullenhag, folkpartiet och kristdemokraternas Lennart Sjögren för att diskutera valresultatet.

– Ja, det är en väldigt tydlig signal om att väljarna vill se en fortsatt ansvarsfull ekonomi och en arbetslinje. Vi har varit tydliga från början med två saker, att de som är störst ska regera vidare och att vi inte kommer göra oss beroende av dem, säger Per Schlingmann.

Han menar också att moderaterna inte kommer behöva avstå utskottsplatser i riksdagen till sverigedemokraterna.

– En sak som har stört mig är att de har fått en enorm uppmärksamhet. Där tycker jag att socialdemokraterna har ett ansvar, för det har inte gått en dag utan att de har tagit upp spelfrågan, säger Erik Ullenhag, folkpartiets partisekreterare.

För kristdemokraterna är det givetvis tungt att bli mindre än sd.

– Det är ett stort orosmoment att 5 procent av svenska folket tycker att främlingar ska lämna landet, säger Lennart Sjögren.

– För varje fråga är det ett enfrågeparti som ogillar invandrare, för folkpartiets del är det uteslutet att samarbeta med ett sånt parti, säger Ullenhag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.