S vill ge sd utskottsplatser

Det har talats om att utestänga de sverigedemokrater som valts in i riksdagen från det viktiga utskottsarbetet. Men socialdemokraterna säger nej.


I Sveriges riksdag finns 15 utskott där allt parlamentariskt arbete förbereds innan det går till omröstning i kammaren.

Statsminister Fredrik Reinfeldt och andra politiker har antytt att man kan tänka sig att isolera de nyinvalda sverigedemokraterna från utskottsarbetet.

Genom att begränsa antalet platser till 15 skulle de nya ledamöterna inte få plats.

Men nu tyder allt på att det inte blir så. Socialdemokraterna säger nämligen nej.

– Att minska antalet platser skulle uppfattas som att vi manipulerar för att Sverigedemokraterna inte ska få komma med i utskotten. Det tjänar ingen på, säger socialdemokraternas gruppledare, Sven-Erik Österberg till nyhetsbyrån TT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.