Mona Sahlin planerar att lägga fram en motbudget.
Mona Sahlin planerar att lägga fram en motbudget. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sahlin planerar rödgrön motbudget

Socialdemokraternas partiledare säger i dag att hon inte tänker försöka fälla Fredrik Reinfeldts regering. Samtidigt planerar hon en rödgrön motbudget.– Det blir intressant att se hur Reinfeldt kommer att agera som statsminister, säger hon.


STOCKHOLM. Mona Sahlin (s) kom i dag med beskedet att de rödgröna planerar att lägga en motbudget i höst.

– Vi diskuterar det, vi har gjort ett väldigt gediget arbete gemensamt de rödgröna under de senaste två åren, säger hon till Sveriges Radio.

Dessutom planerar de rödgröna att lägga fram ett gemensamt förslag om att dra hem trupperna från Afghanistan. Det skulle betyda att Sahlin med sverigedemokraternas hjälp kan fälla regeringen i frågan.

– Jag kan inte lägga ner hela oppositionsarbetet för att sverigedemokraterna nu är inne, utan vi kommer att lägga våra förslag och det blir intressant att se hur Reinfeldt kommer att agera som statsminister, säger hon till SR.

Men i dagsläget är det inte aktuellt att fälla Fredrik Reinfeldts regering genom en missförtroendeförklaring.

– Jag har gjort det valet nu, att inte sitta här och hota om misstroendevotum, det tycker inte jag vore ansvarsfullt, säger hon till SR och fortsätter:

– Men det är som sagt också beroende under de här fyra åren hur den statsminister som säger att han ska sitta kvar, vill se på sin roll som minoritetsregering, vilka kontakter han kommer att ta, det vet vi ännu inte i dag.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

3 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.