Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sahlin planerar rödgrön motbudget

- 25/09/2010, 19:26 -
Mona Sahlin planerar att lägga fram en motbudget.

Mona Sahlin planerar att lägga fram en motbudget.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Socialdemokraternas partiledare säger i dag att hon inte tänker försöka fälla Fredrik Reinfeldts regering. Samtidigt planerar hon en rödgrön motbudget.– Det blir intressant att se hur Reinfeldt kommer att agera som statsminister, säger hon.

STOCKHOLM. Mona Sahlin (s) kom i dag med beskedet att de rödgröna planerar att lägga en motbudget i höst.

– Vi diskuterar det, vi har gjort ett väldigt gediget arbete gemensamt de rödgröna under de senaste två åren, säger hon till Sveriges Radio.

Dessutom planerar de rödgröna att lägga fram ett gemensamt förslag om att dra hem trupperna från Afghanistan. Det skulle betyda att Sahlin med sverigedemokraternas hjälp kan fälla regeringen i frågan.

– Jag kan inte lägga ner hela oppositionsarbetet för att sverigedemokraterna nu är inne, utan vi kommer att lägga våra förslag och det blir intressant att se hur Reinfeldt kommer att agera som statsminister, säger hon till SR.

Men i dagsläget är det inte aktuellt att fälla Fredrik Reinfeldts regering genom en missförtroendeförklaring.

– Jag har gjort det valet nu, att inte sitta här och hota om misstroendevotum, det tycker inte jag vore ansvarsfullt, säger hon till SR och fortsätter:

– Men det är som sagt också beroende under de här fyra åren hur den statsminister som säger att han ska sitta kvar, vill se på sin roll som minoritetsregering, vilka kontakter han kommer att ta, det vet vi ännu inte i dag.