I dag börjar hon blogga på Nyheter24.
1 av 4
I dag börjar hon blogga på Nyheter24. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Anna Troberg är partiledare för Piratpartiet.
2 av 4
Anna Troberg är partiledare för Piratpartiet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Anna Troberg tog över efter Rick Falkvinge.
3 av 4
Anna Troberg tog över efter Rick Falkvinge. - Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX
Anna Troberg.
4 av 4
Anna Troberg. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Anna Troberg - ny bloggare på Nyheter24

Lagom till Almedalsveckans start är vi glada över att kunna presentera Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, som ny bloggare.


Järfällabo

Namn: Anna Troberg

Ålder: 37

Bor: Järfälla

Sysselsättning: Partiledare, författare, översättare

Läs Annas blogg HÄR.

Anna! Hur känns det att börja blogga på Nyheter24?

– Det känns jätteroligt! Jag har ju en privat blogg sedan innan, men ibland kan man bli lite trött på sig själv så jag känner att det här blir lite av en nystart. Det blir ett bra tillfälle att prova sina bloggvingar.

Två bloggar, det låter rörigt. Kommer du uppdatera båda?

– Ja, tanken är att göra min privata blogg mer privat, och den här till lite mer av en jobblogg. Men man vet aldrig vart bloggar tar en, de har en egen vilja har jag upptäckt.

Anna Troberg tog över som partiledare för Piratpartiet efter Rick Falkvinge för ungefär sex månader sen. För henne är det nu mer viktigt än någonsin att nå ut till den breda massan.

– Vi är fortfarande viktiga. De andra partierna pratar inte mycket om frågor som personlig integritet och upphovsrätt - om de inte har en blåslampa som påminner om det. Vi är den blåslampan, och vi behövs.

När du tillträdde pratade du om ett förnyelsearbete med fokus på att förstås av "vanliga" människor. Har ni påbörjat det arbetet?

– Vi har absolut påbörjat det, vi har kommit igång riktigt bra. Men det kommer ta tid. Det är många som ska komma överens om vart vi ska hamna. Många gånger har vi varit vädigt tekniska. Och visst, mycket av vår politik handlar om saker som rör tekniska områden. Men vad som är viktigt att komma ihåg är ju att det inte är tekniken i sig som är viktig. Det handlar i grund botten om vad tekniken kan göra för människor och mot männsikor.

Just nu befinner sig Anna Troberg i Almedalen där politikerveckan pågår för fullt. Även fast Anna är kritisk till arrangemanget är hon där i år - och är inte så besviken.

– Jag tror att det kommer bli väldigt roligt, även om jag är lite skeptisk till hela arrangemanget. Det är en jätteskolresa för politiker och media får man väl lov att erkänna. Samtidigt är det väldigt roligt och en bra chans att träffa människor.

Till sist, vem skulle du vilja ta en öl med i kväll?

– Om jag fick välja helt fritt så skulle det bli Dolly Parton. Hon är en fantastisk förebild. Hon är extremt driftig och har stor talang, samtidigt kombinerar hon det med ett väldigt stort hjärta.

Läs Annas blogg HÄR.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.