Det går bra nu!
1 av 4
Det går bra nu! - Foto: Christine Olsson/AP/Scanpix
Fredrick Federley (C) hade bäst koll av riksdagsledamöterna Nyheter24 pratade med.
2 av 4
Fredrick Federley (C) hade bäst koll av riksdagsledamöterna Nyheter24 pratade med. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Mario Balotelli kommer inte att acceptera någon rasism under EM.
3 av 4
Mario Balotelli kommer inte att acceptera någon rasism under EM. - Foto: Giuseppe Bellini / AP / SCANPIX
Nu kör vi!
4 av 4
Nu kör vi! - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 23: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 23:

INNE

1. Fotbolls-EM

Det är fredag, det är sol, det är dagarnas dag: Fotbolls-EM drar igång i dag. Det är bara timmar kvar. Nu är det dags. Nu går vi in i fotbollsbubblan och koncentrerar oss på detta vad som än händer i resten av världen. Nu kastar vi oss ut, nu börjar det. Fotbolls-EM är så otroligt inne just nu.

2. Skatteåterbäring

De senaste dagarna har det rasslat till på en jäkla massa konton. Skatteåterbäringen har dykt upp. Lagom till helgen betalades skattepengar tillbaka till ett stort antal svenska också på fredagen och trots att det är man själv som tjänat in pengarna känns det plötsligt som att man vunnit på tipset. Skatteåterbäring är inne.

3. Allmänbildning

Att ha koll på varför vi firar nationaldagen hör till allmänbildningen, kan man tycka. Trots det vet för få av oss vad det är som ligger till grund för firandet. Men om man är med och stiftar lagar som gör nationaldagen till helgdag då? Borde man inte ha koll då? Tydligen inte, av denna artikel att döma. Vi tycker dock inte det känns riktigt okej. Allmänbildning är inne. Okunskap är det inte.

4. Mario Balotelli

Rasismen som kan komma att möta både spelare och publik under EM har diskuterats flitigt. Bara italienske stjärnan Mario Balotelli har sagt att han kliver av plan om han hör rasistiska tillmälen eller apljud från läktaren. Han har dessutom fått kritik för det från självaste Michel Platini. Balotelli är galen, vilket märks i hans uttalande, men vi tycker att Balotellis inställlning till att lämna planen känns rimlig, modern och mer inne än allt ursäktande av rasism. 

5. Tinkerbell/Tingeling

Våra sympatier denna vecka går till Tinkerbell. Eller rättare sagt April Spielman som hon egentligen heter. Den senaste veckan har hon fått mycket medieuppmärksahet för sin frustration över att hon efter att ha kämpat en hel dag med smink och hår inte fick komma in på Disneyland. Motiveringen? Hon var för lik den riktiga Tingeling. Vi sågar Disneylands bedömning och konstaterar att April "Tingeling" Spielman är inne.

UTE

1. Sverigedemokraterna

Som vi kunde avslöja på torsdagen har SD fått en hel del pengar de inte har rätt till. Att rätt ska vara rätt tycks inte ha bekommit någon av dem. I stället har de bråkat om vem inom SD som ska få stålarna ingen inom SD borde ha, skattebetalarnas pengar. Det är ett skandalöst beteende.

2. Helsingborgs kommun

När man ansvarar för skattebetalarnas pengar måste man vara noggrannare än Helsingborgs kommun varit. Om SD fått så mycket pengar de inte har rätt till - vem vet hur mycket skattepengar som är orättmätigt på vift totalt?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!