Julian Assange - är han inne eller ute den här veckan?
1 av 8
Julian Assange - är han inne eller ute den här veckan? - Foto: AP Photo/Alastair Grant
Skattepengar är inne just nu.
2 av 8
Skattepengar är inne just nu. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Chris Hasselgren, 16, skapade "The Typical svensken".
3 av 8
Chris Hasselgren, 16, skapade "The Typical svensken".
Robin van Persie valde Manchester United.
4 av 8
Robin van Persie valde Manchester United. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Carl Philip fick visst lite hjälp av flickvännen Sofia Hellqvist. Men ett krogbråk är ändå ett krogbråk.
5 av 8
Carl Philip fick visst lite hjälp av flickvännen Sofia Hellqvist. Men ett krogbråk är ändå ett krogbråk. - Foto: Micke Fransson/Scanpix
Den här veckan har två av Sveriges riksdagsledamöter förlorat kampen mot cancer. Vi minns Johnny Munkhammar (M)...
6 av 8
Den här veckan har två av Sveriges riksdagsledamöter förlorat kampen mot cancer. Vi minns Johnny Munkhammar (M)... - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
...och Carina Moberg (S).
7 av 8
...och Carina Moberg (S). - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Mushjorten - ska den heta "Swedbank Arena"?
8 av 8
Mushjorten - ska den heta "Swedbank Arena"? - Foto: PARKEN ZOO

Veckans inne- och utelista

VECKA 33: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 33:

INNE

1. Skattepengar

En ny undersökning från Skatteverket visar att fler och fler svenskar tycker det är viktigt att betala skatt. Samtidigt verkar skattepengar vara ett populärt inslag både på Näringsdepartementet och på Stiftelsen för strategisk forskning. Skattepengar är således mer inne än någonsin.

2. Mushjorten

Den är sällsynt. Den är liten. Den är hur gullig som helst. Synd bara att mushjortskalven ska lämna Sverige i framtiden. Frågan är om det blir med eller utan namnet "Swedbank Arena"? Hur som helst, inne är den lille krabaten.

3. Prins Carl Philip

Efter krogbråket i Cannes finns det egentligen bara en enda hoppfull fråga att ställa sig: Har vi äntligen fått ett svenskt svar på engelske Prins Harry? Det är onekligen hög tid att prinsen slutar vara en yngre, snällare och tråkigare version av sin far.

4. Robin van Persie

Okej, att Arsenals lagkapten skriver på för en av rivalerna, Manchester United, är kanske inte den bästa sidan av modern fotboll. Men övergången ger extra tändvätska inför säsongen som drar igång på lördag och ger dessutom United en bra chans att ta tillbaka ligatiteln från City.

5. Chris Hasselgren

16-åringen som skapade "The Typical svensken" på Facebook får den här veckan symbolisera en allt större trend som har visat att memes är på stor frammarsch hos en bredare publik än de riktigt vana nätanvändarna.

UTE

1. Cancer

I veckan rycktes två av Sveriges riksdagsledamöter ifrån oss alldeles för tidigt. Johnny Munkhammar (M) blev bara 37 år. Carina Moberg (S) blev bara 46 år. Båda hade under en tid slagits mot cancer, denna vedervärdiga sjukdom.

2. Julian Assange

Cirkusen rullar vidare. Wikileaksgrundaren, som tidigare varit en symbol för yttrandefrihet i och med organisationens avslöjanden, väljer alltså hellre att söka asyl i ett land där tidningar stängs ned av regeringen än att åka till Sverige för att bli förhörd om de sexbrott han misstänks för. Du är så hopplöst ute, Julian.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!