"Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans".
1 av 7
"Om en man kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans". - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Prins Harry - fortfarande nummer ett bland prinsar.
2 av 7
Prins Harry - fortfarande nummer ett bland prinsar. - Foto: Faksimil från TMZ.com.
Kartan som visar SD:s näthets.
3 av 7
Kartan som visar SD:s näthets. - Foto: Grafik: Leonid Androsov
Ingen porr i USA - på grund av syfilis. Är könssjukdomarna mer inne än någonsin?
4 av 7
Ingen porr i USA - på grund av syfilis. Är könssjukdomarna mer inne än någonsin? - Foto: Eric Roxfeldt/SCANPIX
Hockeyligans vd Jörgen Lindgren har tagit beslut om att tacka nej till NHL-spelare på korttidskontrakt.
5 av 7
Hockeyligans vd Jörgen Lindgren har tagit beslut om att tacka nej till NHL-spelare på korttidskontrakt. - Foto: Bildbyrån
Ulf Brunnberg - hopplöst ute.
6 av 7
Ulf Brunnberg - hopplöst ute. - Foto: Jan Collsiöö/Scanpix
Haley hängdes ut totalt och förföljdes efter att hon retade upp 4chan.
7 av 7
Haley hängdes ut totalt och förföljdes efter att hon retade upp 4chan.

Veckans inne- och utelista

VECKA 34: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 34:

INNE

1. Norge

Nu är terroristen dömd. Det blev fängelse för Anders Behring Breivik. Och oavsett vad någon kan tycka om Norges rättspraxis och lagar - det norska rättssamhället har visat upp sig från sin absolut bästa sida även mot en man som förtjänar rättvisan mindre än andra. Låt oss hoppas att det här var det sista spektaklet vi fick se av massmördaren.

2. Prins Harry

Förra veckan var Carl Philip med på innelistan för att han börjat bli lite stökigare. Givetvis var engelske prins Harry tvungen att bräcka honom - med nakenbilder där han gnider sig värre mot tjejers ben än en pilsk schäfer. You're still number one, Harry.

3. SD:s näthets

De lokala företrädarna fortsätter att hota politiker, tala om "skäggbarn" och hetsa mot romer på nätet utan att det leder till några tydligare policys från partiledningen i Sverigedemokraterna. Det verkar som att vi får dras med hatkommentarerna som således fortfarande är inne.

4. Könssjukdomar

Syfilis stänger ner hela den gigantiska porrindustrin i USA. Här hemma ökar antalet fall av gonorré med 47 procent. Könssjukdomarna verkar vara tillbaka på allvar, om de nu någonsin varit ute. Regnrock på, ungdomar. Om ni förstår vad jag menar. 

5. Hockeyligan

Elitserien säger nej till lockoutspelare från NHL på korttidskontrakt. Ett modigt och viktigt beslut. Om Sverige återigen skulle befolkas av strejkande NHL-proffs skulle det förvisso leda till mer underhållning men till katastrofala ekonomiska resultat och egna talanger som aldrig blommar ut. Hoppas att Hockeyallsvenskan gör detsamma.

UTE

1. Ulf Brunnberg

Häktesmordet på Karen Gebreab var feminismens fel, enligt den folkkäre skådespelaren. Det ledde till hån från alla möjliga håll innan kommentarsfältets herrar gick till Brunnbergs försvar. Om något så visar uttalandena hur hopplöst ute 65-åringen fortfarande är.

2. 4chan

En tjej skulle retas med ett av världens största forum och fick ångra sig rejält. 4chan har skapat mycket roligt och bra, men i fallet med 20-åriga Haley visade sig användarna från sin allra sämsta sida.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bostadsbyggandet faller i USA

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Två tonårspojkar har häktats för grovt skyddande av brottsling efter mordet på en 39-årig man i Skärholmen i förra veckan. Enligt åklagare Ove Jäverfelt befann de sig på platsen när skjutningen inträffade. Vi har uppgifter som tyder på det, säger han.