Barack Obama i all ära. Men det är de vanliga, goda medmänniskorna som hamnar på innelistan.
1 av 6
Barack Obama i all ära. Men det är de vanliga, goda medmänniskorna som hamnar på innelistan. - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / SCANPIX
Trädgårdstomtarna i Fallout 3 - lika inne som kusliga.
2 av 6
Trädgårdstomtarna i Fallout 3 - lika inne som kusliga.
Halloweenkostymerna - äckliga, kreativa eller både och?
3 av 6
Halloweenkostymerna - äckliga, kreativa eller både och? - Foto: Reddit/Mopso
Kim Dotcom har verkligen tänkt igenom valet av domän.
4 av 6
Kim Dotcom har verkligen tänkt igenom valet av domän. - Foto: Sarah Ivey / AP / SCANPIX
Julia Hoskins och hennes makabra upptäckt.
5 av 6
Julia Hoskins och hennes makabra upptäckt. - Foto: Faksimil 24Corren
Grennaskolans lärare festade med eleverna.
6 av 6
Grennaskolans lärare festade med eleverna. - Foto: Privat

Veckans inne- och utelista

VECKA 44: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 44:

INNE

1. Snälla amerikaner

Orkanen Sandy förstörde väldigt mycket i sin väg över de amerikanska kontinenterna. Men trots översvämningar, strömavbrott, dödsfall verkar ändå mänsklig värme och godhet alltid segra. Från den minsta lilla gest till den största räddningsaktionen. I sina bästa stunder är mänskligheten riktigt inne.

2. Trädgårdstomtar

Den mystiska historien om mannen som känner sig förföljd av trädgårdstomtar i Fallout 3 har verkligen allt. Det är omöjligt att läsa om den utan att bli paranoid. Är det en reklam så är det den bästa någonsin.

3. Louise Wedderburn

Hennes muskler håller på att omvandlas till ben och hon kommer förmodligen inte bli äldre än 40 år gammal. Trots det har den 19-åriga "mänskliga skyltdockan" en livslust som inte verkar sina i första taget. Det är svårt att inte bli berörd.

4. Halloween

Även om högtiden egentligen var i onsdags är utklädnaderna till Halloween alltid lika roliga och spännande. Äckliga, säger ni? Nja, vi kallar de kreativa. Njut av årets bildspel, och kom ihåg att alla helgons dag inte är samma sak som Halloween.

5. Kim Dotcom

Han placerar domänen i Gabon bara för att få adressen me.ga till "nya Megaupload". Hans hemsida heter såklart kim.com. Och så taggar han till inför släppet av "Mega" med att referera till Star Wars. Den tyske "piratkungen" är sjukt inne. Lyssna bara på hans låt till USA:s president i somras.

UTE

Hamburgermask

McDonalds i Ryd kan ha förstört matlusten för tusentals efter att 17-åriga Julia Hoskins fick en mask i sin cheeseburgare. Vågar du glida in och köpa ett par fylleburgare i helgen efter Halloweenfesten? Undertecknad gör det inte.

Festlärare

Om man har en policy som säger att man inte får dricka alkohol med eleverna ska man se till att följa den. När det handlar om en så prestigefylld skola som Grennaskolan Riksinternat är det givetvis lika klumpigt som olämpligt. Får lärarna jobba kvar?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger under EU:s toppmöte i Bryssel att Sverige ingår i diskussioner om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.