undefined
1 av 5
undefined - Foto: SCANPIX / Faksimil Expressen / Montage
Zlatan är Zlatan.
2 av 5
Zlatan är Zlatan. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Flera landslagsstjärnor kritiserade SD.
3 av 5
Flera landslagsstjärnor kritiserade SD. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Kent Ekeroth.
4 av 5
Kent Ekeroth. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Erik Almqvist.
5 av 5
Erik Almqvist. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 46: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 46:

INNE

1. Zlatan Ibrahimovic

Välkommen till Zverige, Zlatans hemland. I onsdags fick han svenskar att jubla och engelsmän att bli gröna av avund. Fyra mål (varav ett var det snyggaste någonsin?) av landslagets kanske mest mångkulturelle spelare kunde inte ha kommit mer lägligt. Nu är vi alla "zlatte-lovers".

2. Soran Ismail

Trots att han kanske var den mest nedringda mannen efter Erik Almqvist i veckan behöll han sitt lugn. Samma lugn som fick SD-männen att verka ännu otrevligare den där juninatten 2010. Om det är någon som skött sina kort rätt i veckan så är det Soran. När han till slut gav sin syn på händelserna var det klockrent.

3. Wernbloom, Ranegie och Hamad

Efter ett par dagar fyllda av avslöjanden om "babbar" och "lilla horan" var det uppfriskande att se svenska landslagsspelare ta ställning mot rasism och främlingsfientlighet. Sport och politik hör ihop, det är sen gammalt.

4. Anna Östrand

Personer som vågar säga emot när andra beter sig otrevligt kommer alltid att behövas. Att då 21-åriga Anna vågade ställa sig upp mot Almqvist, Ekeroth och Westling är värt en eloge.

5. Grävande journalistik

Den gångna veckan har visat att behovet av genomarbetad, djupgående och välplanerad journalistik fortfarande finns där. Kanske är "gräven" mer inne än någonsin.

UTE

1. Rasism och kvinnohat

Lika lite som någon ska behöva kallas "babbe" och "hora" ska någon behöva höra en politiker säga att ens hemland inte alls är ens hemland.

2. Järnrör och lögner

Det mest bisarra med hela SD-gate var kanske järnrören. Vi trodde de var borta efter A clockwork orange, men hade tydligen fel. Ungefär lika mycket fel som de flesta av SD-männens uttalanden denna vecka.

Ute
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

1 timme sedan
Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?