Torsdag 16 Sep
Stockholm

Veckans inne- och utelista

Vilka är inne, vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne, vilka är ute?. Foto:
Lars Isovaara lämnade Sverigedemokraterna.
2 av 8
Lars Isovaara lämnade Sverigedemokraterna. Foto:
Eskil Erlandsson vet att hästar finns.
3 av 8
Eskil Erlandsson vet att hästar finns. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Rebecka Carlsson (Grön ungdom) och Gabriel Wikström (SSU) tog nätfighten.
4 av 8
Rebecka Carlsson (Grön ungdom) och Gabriel Wikström (SSU) tog nätfighten. Foto: Viktor Adolfsson / Nyheter24
Oioioi drar igång imorgon.
5 av 8
Oioioi drar igång imorgon. Foto: Oioioi.se
Larry DePrimo köpte skor till en hemlös.
6 av 8
Larry DePrimo köpte skor till en hemlös. Foto: AP/Scanpix
Avpixlat.
7 av 8
Avpixlat. Foto:
Skelettkvinnan.
8 av 8
Skelettkvinnan. Foto: Foto: Polisen

VECKA 48: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 48:

INNE

1. Eskil Erlandsson

Visst, de har säkert viktigare saker att göra än att svara på frågor om en grupp på Facebook. Men Eskil, som kanske inte är den hetaste ministern generellt sett, har genom sitt och sin stabs agerande nu blivit en snackis i sociala medier. Nu vet många fler vem han är.

2. Nolltolerans

Den här veckan har en riksdagsledamot fått gå efter rasistiska förolämpningar och nu kan en kommunpolitiker som vill kriminalisera muslimer uteslutas. Sverigedemokraterna har verkligen fått användning för sin nolltolerans den senaste tiden. Frågan är när den börjar inkludera supande?

3. Nätfight

Det var inte en nätets revolution vi fick se i söndags när SSU och flera andra organisationer tog strid mot näthatet. Men det kan ha varit ett startskott för något. Fredagens nyhet om att SD-anhängare inte längre är herrar på nätets täppa tyder på att ett rimligare debattklimat är på väg. Det vore onekligen välkommet.

4. Oioioi

I morgon är december här och med det världens bästa julkalender Oioioi. Ingen choklad, inga tidiga morgnar på SVT eller skraplotter. Bara gamla hederliga ordvitsar. Tack för att du fortsätter, Daniel Bergqvist.

5. Larry DePrimo

Här är polismannen som kan komma att rädda en hel kårs anseende. Så känns det i alla fall när man läser om Larry, som köpte ett par skor åt en hemlös man som satt och frös - barfota. DePrimo är en fullkomlig viral succé.

UTE

1. Avpixlat

Det finns nästan inte ord för att beskriva den blandning av ilska och äckel som kändes i hela kroppen i tisdags. Då la den rasistiska bloggen ut ett ocensurerat klipp där fyra män begår sexuella övergrepp mot en ung kvinna. Hur kan någon tycka att det är rimligt?

2. Kristina Ehrenborg-Staffas

Åklagaren i fallet med "Skelettkvinnan" har låtit sina egna uppfattningar stå i vägen för en rättvis bedömning. Hon har varit mer förfärad över kvinnans beteende än förberedd på att bygga ett case. Nu verkar 37-åringen gå fri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela